Image Hosted by ImageShack.us



Image Hosted by ImageShack.us






WeLcome To AgapiFiLia NEWS! Κάλως ήρθατε στο AgapiFiLia, ενα νεο blog προστέθηκε στο google για να σας πληροφορήσει οσο πιο καλα μπορει με βοϊθεια πολλών blogs.στο blog αυτο εχουμε διάφορα θέματα απο διάφορες πηγές με σκοπο την καλύτερη ενημέρωση! οποιος/α προσφέρει εθελοντικά την συνεργασία του για να βοϊθησει αυτο το blog παρακαλώ να στεϊλει email sto AgapiFiLia@gmail.com οτι προβλήματα έχετε γενικότερα με το blog δεν εχετε παρα να στείλετε ενα email στην διεύθυνση που σας δώθηκε για την βοϊθεια του blog!








Image Hosted by ImageShack.us



















Image Hosted by ImageShack.us










Image Hosted by ImageShack.us



















Image Hosted by ImageShack.us



Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΟΙ ΜΑΣ... ΦΙΛΟΙ

Το καλοκαίρι θα συμπληρωθούν πέντε χρόνια, από την κατάκτηση του Euro από την Εθνική Ελλάδας, τη μεταγραφή του Ριβάλντο στον Ολυμπιακό και τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Τρία γεγονότα που έστρεψαν τα φώτα του Παγκόσμιου Τύπου στη χώρα μας. Αυτό ήταν γεγονός. Μόνο που περιμέναμε μέσα σε χρόνο dt να ανέβει επίπεδο ο Αθλητισμός στην Ελλάδα και κατά συνέπεια το ποδόσφαιρο.

Το αποτέλεσμα; Ναι, μεν, ήρθαν κάποια ονόματα στις ομάδες, αλλά αυτό που τελικά συνέβη, ήταν να εμπλακούμε στο παγκόσμιο μεταγραφικό αλισβερίσι και απλά τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων να παρουσιάζουν ως στόχους ποδοσφαιριστές που ούτε καν θα φανταζόμασταν πως θα πατούσαν το πόδι τους στη χώρα μας.

Ο «αιώνιος» στόχος, Νταβόρ Σούκερ και οι αγαπημένος Ζαλαγιέτα


Η ονοματολογία και η φημολογούμενη άφιξη αρκετών σούπερ σταρ του Παγκοσμίου αλλά και του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου όμως είχε ξεκινήσει νωρίτερα. Ποιος άλλωστε θα ξεχάσει τον διακαή μεταγραφικό στόχο των οπαδών του Παναθηναϊκού, Νταβόρ Σούκερ. Ο διεθνή Κροάτης επιθετικός, με πλούσια καριέρα σε Σεβίλλη και Ρεάλ Μαδρίτης, είχε γίνει σύνθημα ανάμεσα στους «πράσινους».

Ο ίδιος είχε μάθει για το ενδιαφέρον, ευχαρίστησε τον Παναθηναϊκό αλλά ποτέ δεν μετακόμισε στην Ελλάδα. Απόλυτα λογικό για έναν παίκτη της δικής του εμβέλειας. Αξίζει να σημειωθεί πάντως, πως διατηρούσε πολύ καλή σχέση με τον τότε πρόεδρο του Παναθηναϊκού, Γιώργου Βαρδινογιάννη. Ωστόσο, το καλοκαίρι του 1999, οπότε και έμεινε ελεύθερος από τη Ρεάλ Μαδρίτης προτίμησε να μεταγραφεί στην Αρσεναλ.

"Ξέρω το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα για μένα. Γνωρίζω την επιθυμία των φιλάθλων του Παναθηναϊκού να έρθω στην Ελλάδα, αλλά τα πράγματα δεν είναι και τόσο εύκολα. Δεν κρύβω πως όλη αυτή η στάση των φιλάθλων με έχει επηρεάσει, αλλά η οικονομική παράμετρος της υπόθεσης αποτελεί τροχοπέδη για τη μεταγραφή μου. Δε θα είχα πρόβλημα να παίξω στον Παναθηναϊκό τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, γνωρίζοντας την αγάπη του κόσμου για το πρόσωπό μου", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σούκερ, ο οποίος κόστιζε τότε 3 δις. Δραχμές.

Εκείνη την περίοδο οι «πράσινοι» φέρονταν να βρίσκονται και σε επαφές με τον διεθνή Ουκρανό επιθετικό, Σεργκέι Ρεμπρόφ. Και αυτός όμως προτίμησε την Premier League (Τότεναμ). Τελικά στην Παιανία μετακόμισε ο πρώην άσος του ΠΑΟΚ, Πέρσι Ολιβάρες.

Εκτός από τον Σούκερ και τον Παναθηναϊκό, σε σήριαλ είχε εξελιχθεί και το ενδιαφέρον του αιώνιου αντίπαλου, Ολυμπιακού για τον αμυντικό της Γιουβέντους, Πάολο Μοντέρο. Το καλοκαίρι του 2000 οι «ερυθρόλευκοι» αναζητούσαν έναν κεντρικό αμυντικό και ο διεθνής Ουρουγουανός άσος βρισκόταν ψηλά στην λίστα τους.

Μάλιστα, αρκετά ευρωπαϊκά αθλητικά ΜΜΕ είχαν ασχοληθεί με τη συγκεκριμένη υπόθεση. Ο Μοντέρο, ο οποίος αποτελούσε βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος των «μπιανκονέρι», που τότε βρίσκονταν στην κορυφή της Ευρώπης, ωστόσο όπως άλλωστε αναμενόταν ποτέ δεν τον είδαμε στα ελληνικά γήπεδα.

Ένας από τους πιο αγαπημένους μεταγραφικούς στόχους των ελληνικών ομάδων (Ολυμπιακός, Παναθηναίκός) ήταν ο Μαρσέλο Ζαλαγιέτα, ο οποίος έφτασε να ακουστεί μέχρι και για τον ΠΑΟΚ. Ο διεθνής Ουρουγουανός επιθετικός ξεκίνησε το ευρωπαϊκό του ταξίδι το 1997 από τη Γιουβέντους (ακολούθησαν Έμπολι, Σεβίλλη, Περούτζια), αλλά στην Ελλάδα δεν τον είδαμε ποτέ. Από το 2007 αγωνίζεται στη Νάπολι.

Ακόμα και σήμερα, απασχολεί μεταγραφικά τις ελληνικές ομάδες ο άλλοτε σούπερ ταλαντούχος παιχταράς της Ρεάλ Μαδρίτης, Χαβιέ Πορτίγιο. Σήμερα, σε ηλικία 27 χρόνων αγωνίζεται στην Οσασούνα, χωρίς να έχει καταφέρει να δικαιολογήσει τη φήμη του. Στην λίστα των «αγαπημένων» στόχων τοποθετούνται επάξια και οι: Ιγκόρ Τούντορ, Νίκολα Λεγκροτάλιε, Αλμπέρτ Θελάδες, Σάμουελ Κουφούρ.




Καλοκαίρι 2005

Ο Ολυμπιακός, με τον Τροντ Σόλιντ στο «τιμόνι» του, προετοιμάζεται έτσι ώστε να διατηρηθεί στον «θρόνο» του πρωταθλητή. Ο Παναθηναϊκός κάνει μια νέα αρχή, έχοντας στον πάγκο του τον Αλμπέρτο Μαλεζάνι. Η ΑΕΚ, απαλλαγμένη από τα «βαριά» οικονομικά προβλήματα του προηγούμενου καλοκαιρού (εντάχθηκε στο άρθρο 44) και με τον Φερνάντο Σάντος να παραμένει στην τεχνική ηγεσία, ξεκινά θέλοντας να κάνει μια νέα αρχή.

Παναθηναϊκός

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης δίνει τα «ηνία» της ομάδας στον Αλμπέρτο Μαλεζάνι. Γίνεται λόγος για πενταετές πλάνο και οι ιθύνοντες της ομάδας αναζητούν τους κατάλληλους παίκτες για την ενίσχυση της ομάδας. Παίκτες, όπως οι Μπασινάς και Κωνσταντίνου, αποτελούν παρελθόν, ενώ έρχονται οι Φλάβιο Κονσεϊσάο και Ιγκόρ Μπίσκαν.

Στην Ελλάδα βρέθηκε και ο διεθνής Αυστραλός επιθετικός, Τζον Αλοΐζι, που ωστόσο «κόπηκε» αφού δεν πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις. Εξετάζονται αρκετές περιπτώσεις, μεταξύ των οποίων και οι Νίκολα Λεγκροτάλιε και Ιγκόρ Τούντορ, ονόματα τα οποία δεν λείπουν από την «πράσινη» λίστα τα δύο τελευταία καλοκαίρια.

Οι υποψήφιοι στόχοι: Θελάδες, Αλωνεύτης, Κουφούρ, Τούντορ, Λεγκροτάλιε, Πελεγκρίνο, Αλοΐζι, Κονσεϊσάο, Μπερνάντι, Ρομέο, Ιντσάγκι, Αμορούζο

Ολυμπιακός

Αφού «έκλεισε» το θέμα του προπονητή (Τροντ Σόλιντ αντί του Ντούσαν Μπάγεβιτς) και αφού είχαν υπάρξει συζητήσεις και με τους Καμάτσο, Ιρουρέτα, Χίτσφελντ, Ντάουμ, Λακόμπ, Σαντινί και Πολ Λε Γκεν, τα ονόματα που παρέλασαν ως υποψήφια για τον Ολυμπιακό, ήταν πολλά και αυτό το καλοκαίρι. Από τη μία οι σκανδιναβικές λύσεις του νέου προπονητή και από την άλλη οι προτάσεις του σούπερ σταρ, Ριβάλντο.

Λουιζάο, Ρικαρντίνιο, Φίγκο!!!, Φλο, Κάριου, Λάνγκε, Σαβιόλα, Μπέργκντολμο, Αλεξ, Ντιό Ουίλιαμς, Σίμονς, Μεχία, Ζαλαγέτα, Πορτίγιο, Ρομέο, Ζιντάν, Χιμένες, Ίβερσεν, Μακ Μάναμαν, Ντέιβιντ, Μπενζά, Μπασέτζιο, Βιέρι, Μπίσκαν, Ντραγκουτίνοβιτς, Τακινάρντι, Ζε Ρομπέρτο, Κονσεϊσάο, Μπάρος, Λιούνμπεργκ, Καλόν, Λόβενγκρατς, Νοντά, Λουιντουλά οι ξένοι στόχοι.

Οι Δημήτρης Παπαδόπουλος, Γιώργος Καραγκούνης, Ζήσης Βρύζας και Στέλιος Ηλιάδης οι ελληνικοί.

Τον Ιανουάριο, οι «ερυθρόλευκοι» ψάχτηκαν για τους Κατσουράνη, Σπυρόπουλο, Δημήτρη και Αβραάμ Παπαδόπουλο, Πετκάκη, Λαγό καθώς και για τους Ερνέστ, Λάνγκ, Τίχινεν, Σπίλαρ, Μεϊτέ, Μπάλαμπαν, Αμορόζο, Πέντερσεν, Μεχία, Ντουλιάι, Σίμουνιτς

ΑΕΚ

Στόχος η πραγματοποίηση μιας καλής πορείας στο πρωτάθλημα και η έξοδος στην Ευρώπη, χωρίς όμως να υπάρχουν πολλά χρήματα για μεταγραφές. Στην «Ένωση» ψάχνονται για δανεική ενίσχυση, με την αγορά της Πορτογαλίας, λόγω Σάντος, να έχει την τιμητική της. Από την ελληνική αγορά εξετάζονται οι περιπτώσεις των Μπάρκογλου και Πετκάκη.

Τα ονόματα που απασχόλησαν το καλοκαίρι: Μπάρκογλου, Πετκάκης, Ιέτζο, Ιλάριο, Τσοντοφάλσκι, Ραούλ Μεϊρέλες, Μπλάζεκ, Σκρτελ, Βέστερφελντ, Τρεμέλ, Πλετίκοσα, Τονέλ, Σάντρο, Αρέγιας.

Την ΑΕΚ απασχόλησε και ο «γίγαντας» (1.96) τερματοφύλακας της Μπρέσια, Καστελάτσι αλλά και ο «κέρβερος», όπως ονομάστηκε από τον ελληνικό Τύπο, Ντάνιελ Μπόγκουζ από την Πολωνία.

Καλοκαίρι 2006

Από τα πιο θερμά καλοκαίρια των τελευταίων ετών. Και οι τρεις ομάδες του πρώην ΠΟΚ ψάχνουν ότι καλύτερο υπάρχει στη μεταγραφική αγορά, με τον ΠΑΟΚ να αναζητεί τον “σωτήριο” επενδυτή στο πρόσωπο του Θεόδωρου Αγγελόπουλου. Κοινή συνισταμένη για Παναθηναϊκό και ΑΕΚ η αναζήτηση του προπονητή πάνω στον οποίο θα χτίσουν την ομάδα της επόμενης σεζόν. Κι όλα αυτά, όταν παράλληλα διεξάγεται το Παγκόσμιο Κύπελλο στα γήπεδα της Γερμανίας, στο οποίο οι δικοί μας άνθρωποι (λέμε τώρα...) έχουν στρέψει τα μάτια τους για το καλοκαιρινό “μπαμ”.

Ολυμπιακός


Σε αντίθεση με τους άλλους μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο Ολυμπιακός (σπάνιο φαινόμενο) έχει προπονητή (Τροντ Σόλιντ) με τη συνεργασία του οποίου στήνεται η ομάδα. Στον Πειραιά θέλουν οπωσδήποτε αμυντικό τόσο κεντρικό οπισθοφύλακα, όσο και αριστερό μπακ. Επίσης, δεν θα πουν όχι και σε έναν επιθετικό, αλλά και ένα πολυσύνθετο χαφ. Κάποια στιγμή, ο Νορβηγός τεχνικός διατυμπανίζει πως πρέπει να αποκτηθούν οι καλύτεροι Έλληνες, αλλά οι Λαγός, Κυργιάκος, Σαλπιγγίδης και Δημήτρης Παπαδόπουλος δεν πιάνουν λιμάνι.

Πολιορκείται στενά ο Άντερσον Πόλγκα της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, ενώ δια μέσου Ριβάλντο γίνεται μεγάλη προσπάθεια να έρθει κάποιος Λατίνος αστέρας, όπως ο Ζουάν, ο Ρομπέρτο Κάρλος, ο Ρονάλντο και ο Ρόκε Ζούνιορ. Θα παίξουν, επίσης, τα ονόματα των Λιλιάν Τουράμ, Νέντβεντ, Μπουμσόνγκ, καθώς η Γιουβέντους πέφτει στη δεύτερη κατηγορία και οι παίκτες της “ονειρεύονται” να παίξουν στην Ελλάδα παρά σε κάποιο άλλο πρωτάθλημα.

Τα “μεγαλύτερα” ονόματα: Πόλγκα, Λέκι, Δ. Παπαδόπουλος, Ρόζεναλ, Σαλπιγγίδης, Κυργιάκος, Λαγός, Ζουάν, Μπουμσόνγκ, Άλβες, Ρομπέρτο Κάρλος, Ρονάλντο, Ρόκε Ζούνιορ, Σκιλάσι, Λουγκάνο, Μπορντόν, Τουράμ, Σαϊντί, Κοντρέρας, Σονγκ, Κουφούρ, Αγιάλα, Σαλπιγγίδης, Ματάισεν, Μπακ, Νέντβεντ, Ουιφαλούσι, Σίμιτς, Μίλερ, Βάστσουκ, Μαρσελίνιο, Ελγκέρα

Παναθηναϊκός


Ο Παναθηναϊκός κλείνει για προπονητή τον Χανς Μπάκε και αναζητεί τη μεταγραφική ενίσχυση από την πατρίδα του Σουηδού τεχνικού, αλλά και τις τριγύρω χώρες της Σκανδιναβίας και των “κάτω χωρών”. Έτσι, χωρίς περιορισμούς για συγκεκριμένες θέσεις, για την άμυνα θα ακουστεί το όνομα του Χάνσον, για τη μεσαία γραμμή των Λόβενγκραντς, Ρόμενταλ, Φαν Ντερ Μέιντε, Σελάκοβιτς και Γκρόνκιερ, ενώ για την επίθεση αυτό του Άλμπακ.

Κάποια στιγμή, όμως, το Μουντιάλ θα ανοίξει την όρεξη στους “πράσινους” που θα επιδιώξουν να αποκτήσουν παίκτες, όπως ο Σκαλόνι, ο Μπάμπιτς, ο Σαβιόλα, ο Μέντες και τους Πολωνούς, Μπρόζεκ και Γέλεν.

Τα “μεγαλύτερα” ονόματα: Χάνσον, Άλμπακ, Μάντσεν, Σελάκοβιτς, Λόβενγκραντς, Χίρσινγκ, Ματέγιαν, Ρόμενταλ, Γκρόνκιερ, Κίλι Γκονζάλες, Ντενίλσον, Ασαμόα, Ζεοβάνι, Μπρόζεκ, Γέλεν, Φαν Ντερ Μέιντε, Μπάμπιτς, Κοσόφσκι, Σαβιόλα, Μέντες, Γκοβού, Σκαλόνι

ΑΕΚ

Στον “δικέφαλο” ψάχνουν προπονητή, με τον Ερνέστο Βαρλβέρντε (έτσι τον έγραφαν οι εφημερίδες στην αρχή) και τον Μίκαελ Λάουντρουπ να είναι οι πρώτοι υποψήφιοι. Παράλληλα, αναζητούσαν ότι καλύτερο κυκλοφορούσε στην ελληνική αγορά (Σπυρόπουλος, Τοροσίδης, Μαυρογενίδης, Αμπάρης, Σαλπιγγίδης, Καραγκούνης, Ογκουνσότο) και έναν καλό επιθετικό (Πορτίγιο, Ντάνι, Αλοΐζι, Αντονίτο, Βάργκας). Τέλος, θα ακουστούν δυο-τρία ονόματα που θα έδιναν ποιότητα στη μεσαία γραμμή της ομάδας, όπως του Νταλά Μπόνα, του Κίκι Μουσάμπα και του Φαρινός.

Τα “μεγαλύτερα” ονόματα: Σπυρόπουλος, Μάασκαντ, Βαλβέρντε, Μπάνγκσμπο, Μουσάμπα, Τοροσίδης, Μαυρογενίδης, Αΐλτον, Τιάγκο, Λάουντρουπ, Ογκουνσότο, Σαλπιγγίδης, Πορτίγιο, Λόπεθ, Ντάνι, Αμπάρης, Κόλσα, Αντονίτο, Βάργκας, Ντάλα Μπόνα, Φαρινός, Αλοΐζι, Καραγκούνης, Περλάσα

ΠΑΟΚ

Στον ΠΑΟΚ αυτό που μονοπωλεί είναι η οικονομική εξυγίανση της ομάδας. Έτσι, ψάχνουν να βρουν τον κατάλληλο επενδυτή που θα βγάλει τον σύλλογο από το τέλμα. Εν μέσω καταλήψεων στο γήπεδο της Τούμπας αρχίζουν να βγαίνουν στο φως δημοσιεύματα τα οποία κάνουν λόγο πως ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος θέλει να πάρει τον “δικέφαλο του βορρά”.

Ιανουάριος 2007


Και στις τρεις ομάδες έχουν πια αλλάξει πολλά μέχρι τον Δεκέμβριο και Ιανουάριο της σεζόν 2006-2007. Ο Ολυμπιακός όπως πάντα αναζητεί προπονητή και ονόματα, όπως και ο Παναθηναϊκός, ενώ η ΑΕΚ με την είσοδο του Ίβιτς στη διοίκηση της ομάδας, αρχίζει να στρέφει την προσοχή της και στη Λατινική Αμερική

ΑΕΚ

Όπως προείπαμε, με τον ερχομό του Ίλια Ίβιτς στη διοίκηση της ομάδας, ο Μονταϊνι της Μπόκα Τζούνιορς θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον, παρέα με τον Φονσέκα και τον Μεγιόνγκ. Ωστόσο, θα εξεταστεί και η ελληνική αγορά με την ΑΕΚ να κινείται για την απόκτηση του Τοροσίδη, του Σπυρόπουλου, αλλά και του Ντρούλιτς του ΟΦΗ.

Τα “μεγαλύτερα” ονόματα: Τοροσίδης, Σπυρόπουλος, Μονταΐνι, Ρούμπιο, Φονσέκα, Γκίκα, Εντιαγέ, Μεγιόνγκ, Γιάνες, Ντρούλιτς

Ολυμπιακός

Ο Σόλιντ πληρώνει την ευρωπαϊκή μη-πορεία και την “ψύχωση” να διώξει τον Καστίγιο και πλέον αναζητείται νέος προπονητής. Κάποια στιγμή, θα “παίξει” γερά το όνομα του Λουξεμπούργκο, ο οποίος, μάλιστα, θέλει να φέρει μαζί του τον Μάρτσιο Νόμπρε. Όσο περνά ο καιρός, τα εγχώρια ονόματα (Μερίνο, Μάκος, Κοιλιάρας) αντικαθιστώνται από τα πιο “βαρβάτα” Κλάζνιτς, Μεχία, Καμπντεβίγια.

Τα “μεγαλύτερα” ονόματα: Μερίνο, Μάκος, Κοιλιάρας, Λουξεμπούργκο, Μάρτσιο Νόμπρε, Κλάζνιτς, Μεχία, Καμπντεβίγια

Παναθηναϊκός

Οι “πράσινοι” θέλουν να βρουν έναν παίκτη που θα αποτελέσει το “μαγνήτη” για τους οπαδούς. Έτσι, γίνεται μεγάλη προσπάθεια να αποκτηθεί ο Βραζιλιάνος Κλέμπερσον για τη μεσαία γραμμή, αλλά και ο συμπατριώτης του, Αντριάνο, επιθετικός της Πόρτο. Ο τελευταίος, μάλιστα, θεωρούνταν σίγουρος.

Τα “μεγαλύτερα” ονόματα: Κλέμπερσον, Σάλβα, Χαβίτο, Καβιέδες, Αντριάνο

Επιμέλεια: Νίκος Κουβαράς - Σπύρος Μιγαδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Πόσοι είδανε το blog;