Image Hosted by ImageShack.us



Image Hosted by ImageShack.us






WeLcome To AgapiFiLia NEWS! Κάλως ήρθατε στο AgapiFiLia, ενα νεο blog προστέθηκε στο google για να σας πληροφορήσει οσο πιο καλα μπορει με βοϊθεια πολλών blogs.στο blog αυτο εχουμε διάφορα θέματα απο διάφορες πηγές με σκοπο την καλύτερη ενημέρωση! οποιος/α προσφέρει εθελοντικά την συνεργασία του για να βοϊθησει αυτο το blog παρακαλώ να στεϊλει email sto AgapiFiLia@gmail.com οτι προβλήματα έχετε γενικότερα με το blog δεν εχετε παρα να στείλετε ενα email στην διεύθυνση που σας δώθηκε για την βοϊθεια του blog!








Image Hosted by ImageShack.us



















Image Hosted by ImageShack.us










Image Hosted by ImageShack.us



















Image Hosted by ImageShack.us



Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΠΡΟΝΤΦΟΥΡΤ ΑΠΟ... ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΦΟΥΡΝΟ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ

Ένα αυγό έμελλε να είναι η αιτία για το σοβαρό τραυματισμό του ακραίου μπακ της Ρέιντζερς, Κέρκ Μπρόντφουτ.



Ο 25χρονος Σκωτσέζος ποδοσφαιριστής εισήχθη εσπευσμένα σε νοσοκομείο στο Ayrshire καθώς υπέστη εγκαύματα στο πρόσωπο όταν η συσκευή του φούρνου μικροκυμάτων στην οποία ζέσταινε ένα αυγό για πρωινό έκανε το αυγό να "εκραγεί" λόγω υπερβολικής θερμότητας. Οι γονείς του τον μετέφεραν στο νοσοκομείο, απ’ όπου πήρε εξιτήριο μετά από θεραπεία για εγκαύματα στο πρόσωπο.

Παράγοντας της Ρέιντζερε είπε στην Daily Record: "Μπορεί να ακούγεται πάρα πολύ αστείο, όμως ήταν ένα σοβαρό ατύχημα. Ο Κερκ κάηκε άσχημα στο πρόσωπο του". Επιπλέον αναφέρει ότι παραλίγο ο Μπρόντφουτ να κάψει το μάτι του, κάτι που θα δημιουργούσε σοβαρότατα προβλήματα στον 25χρονο ποδοσφαιριστή.

"ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ EYROVISION"








ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΠΤΙΚΑ ΧΑΠΙΑ ..... ΓΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΙΟΚΟΥΝΕΛΩΝ



Χορήγηση ακόμη .... και αντισυλλυπτικών χαπιών προτείνει ο Δήμαρχος Μούδρου, κ. Κώστας Αδαμίδης, για να αντιμετωπιστεί η μάστιγα των αγριοκούνελων στη Λήμνο είπε πριν απο λίγο στο Agroschannel . Στείλαμε μια επιστολή μας είπε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης πριν από λίγες εβδομάδες και αναφέραμε τη πρακτική που... χρησιμοποιείται ήδη στην Δυτική Κίνα για την αντιμετώπιση τρωκτικών, η αύξηση του πληθυσμού των οποίων απειλεί το εύθραυστο οικοσύστημα της περιοχής. Οι αρχές της επαρχίας Ξινγιάγκ σπέρνουν αντισυλληπτικά χάπια δίπλα στα λαγούμια των ζώων, ώστε να προληφθούν επικίνδυνες εγκυμοσύνες.Το θέμα είναι πολύ σημαντικό για εμάς είπε ο κ Αδαμίδης για την επιβίωση των αγροτοκτηνοτρόφων της Λήμνου και πιστεύουμε ότι θα αντιμετωπιστεί ανάλογα. Εμείς δεν ξέρουμε αν μπορεί να έχει εφαρμογή αλλά στηριζόμενοισε αυτή τη προσπαθεια ζητάμε απο το Υπουργείο να ψάξει και να δεί εαν γίνεται και εναν μπορεί να εφαρμοστεί . Είμαστε αντίθετοι με τα δηλητηριώδη φάρμακα , αλλά θα πρέπει να επισημάνω οτι οι αγρότες του νησιού πραγματικά δεινοπαθούν απο την ραγδαία αύξηση του πληθυσμού των αγριοκούνελων .

http://www.agroschannel.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1412:2009-05-15-09-56-59&catid=35:georgia1&Itemid=57

ΤΕΤ-Α-ΤΕΤ ΓΙΑ ΜΠΟΜΠΟ


Μία συνάντηση που όπως όλα δείχνουν δεν έβγαλε ουσιαστικά αποτελέσματα είχαν σήμερα οι άνθρωποι της ΠΑΕ Ολυμπιακός με τον μάνατζερ του Μπόμπο. Εξάλλου η Μπεσίκτας έχει ακόμη υποχρεώσεις και ο Βραζιλιάνος στράικερ δεν μπορεί να κλείσει τώρα. Στην Ταϊλάνδη για ολιγοήμερες διακοπές θα μεταβεί ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Σωκράτης Κόκκαλης...

Μπορεί στον Ολυμπιακό επισήμως να μην αναφέρουν τίποτα, όμως είναι δεδομένο πως πραγματοποιήθηκε σήμερα αργά το μεσημέρι συνάντηση των παραγόντων του Ολυμπιακού, Γιάννη Χρυσικόπουλο και Δημήτρη Θεοδωρίδη με τον μάνατζερ του Βραζιλιάνου επιθετικού της Μπεσίκτας, Μπόμπο, Ζίλιο. Έγινε μία καταρχήν συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα, όμως δεν ανέκυψε κάτι το ουσιαστικό.

Στον Ολυμπιακό δεν είναι σε θέση να κλείσουν από τώρα τον παίκτη, επειδή η Μπεσίκτας έχει υποχρεώσεις στην Τουρκία. Έτσι το ζήτημα αυτό παίρνει παράταση για μία ή και παραπάνω ημέρες.

Από εκεί και πέρα όμως υπάρχει και το θέμα του Εντμίλσον, με τον Ολυμπιακό να έχει ήδη κάνει την πρότασή του και να περιμένει απάντηση. Στις τάξεις της ομάδας πάντως υπάρχει αισιοδοξία για την απόκτηση του Βραζιλιάνου αμυντικού.

Από εβδομάδα για... Ντάρμπι!

Η Μπλάκμπερν έχει ανεβάσει κατακόρυφα τις οικονομικές της απαιτήσεις, με τις νεότερες πληροφορίες ν' αναφέρουν πως ζητά από 2-2,5 εκατ. ευρώ για να παραχωρήσει τον Ματ Ντάρμπισαϊρ και οι πρωταθλητές Ελλάδας κοιτάζουν απ' την μεριά τους μήπως και μπορέσουν να κατεβάσουν το ποσό. Στο λιμάνι θέλουν και τη νέα χρονιά τον Άγγλο, όμως είναι βέβαιο πως εξελίξεις θα υπάρξουν την άλλη εβδομάδα.

Στην Ταϊλάνδη ο Σ. Κόκκαλης

Στο μεταξύ στην Ταϊλάνδη για ολιγοήμερες διακοπές θα μεταβεί ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Σωκράτης Κόκκαλης. Ο κ. Κόκκαλης θα ξεκουραστεί εκεί και πρόκειται να επιστρέψει την Πέμπτη στην Ελλάδα για να καταπιαστεί με όλα τα καυτά ζητήματα του Ολυμπιακού.
Δημήτρης Τομαράς
http://www.gazzetta.gr/content/view/33990/2/

ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΥΡΙΟ


Η ΓΕΡΜΑΝΙΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΣΗΚΩΣΕΙ

Στο τραγούδι της Γερμανίας θα εμφανιστεί στη σκηνή και η γνωστή στριπτιζέζ Dita Von Teese. Εχει βάλει κάτι αστεράκια στα επίμαχα σημεία αλλά εμείς βάλαμε και το πορτοκαλί γιατι δεν είναι πολύ διακριτικά. Αύριο θα τη δείτε χωρίς πορτοκαλί

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ






Share on

ΡΕΝ ΓΙΑ ΑΝΤΟΝΕΤΙ, Ο ΓΑΛΛΟΣ ΓΙΑ... ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!


Συνεχίζεται το σήριαλ της αντικατάστασης του Ερνέστο Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό, με τον Τιμούρ Κετσπάγια να είναι το μεγάλο φαβορί για να βρεθεί στον πάγκο της ομάδας. Οι «ερυθρόλευκοι» πάντως συνεχίζουν την αναζήτησή τους και μετά το όνομα του... Λάζλο Μπολόνι, οι πληροφορίες θέλουν τους «ερυθρόλευκους» αν έχουν βολιδοσκοπήσει και τον Γάλλο τεχνικό, Φρεντερίκ Αντονέτι, με τον τελευταίο μάλιστα να είναι θετικός σε αυτό το ενδεχόμενο.
Μπορεί ο Κετσπάγια να βρίσκεται με το... ενάμισι πόδι στον Πειραιά, ωστόσο ο Ολυμπιακός έχει «απλώσει» δίχτυα στο εξωτερικό για ενδιαφέρουσες περιπτώσεις προπονητών. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Γαλλία, η Ρεν ενδιαφέρεται να εντάξει στο δυναμικό της τον Φρεντερίκ Αντονέτι, ο οποίος το καλοκαίρι θα αποχωρήσει από τη Νις. Ωστόσο, οι Γάλλοι αναφέρουν πως το έργο της φιναλίστ του Κυπέλλου είναι δύσκολο, αφού οι «ερυθρόλευκοι» ενδιαφέρονται έντονα για τον 47χρονο τεχνικό. Μάλιστα, αναφέρουν πως ο τελευταίος δίνει προτεραιότητα στην ελληνική πρόκληση και φυσικά το Τσάμπιονς Λιγκ.
Πολύδωρας Παπαδόπουλος

http://www.gazzetta.gr/content/view/34005/2/

ΜΕΡΑ ΠΑΡΑ ΜΕΡΑ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΤΗ ΣΑΜΟ



"Μένω στη Σάμο και οι εφημερίδες έρχονται μέρα παρά μέρα. Για ποιο λόγο να μη μπορούμε να διαβάσουμε όπως όλη η υπόλοιπη Ελλάδα τον καθημερινό τύπο; Μήπως θεωρούμαστε πολίτες Β κατηγορίας;"

ΔΥΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΣΕ ΚΥΡΓΙΑΚΟ


Με ποινή δύο αγωνιστικών τιμώρησε η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ τον Σωτήρη Κυργιάκο για την συμπεριφορά του στον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ...

Ο κεντρικός αμυντικός της «Ένωσης» τιμωρήθηκε για την στάση του μετά την αποβολή του και ενώ βρισκόταν στον πάγκο της ομάδας του. Υπενθυμίζεται ότι ο έμπειρος παίκτης της ΑΕΚ είχε κάνει κάποιες χειρονομίες προς την πλευρά κάποιων φιλάθλων ενώ απειλήθηκε σύρραξη την ώρα που κατευθυνόταν προς τα αποδυτήρια. Πλέον ο Ντούσαν Μπάγεβιτς αναζητά τον ανατικαταστάτη του για τα επόμενα δύο παιχνίδια των πλέι οφ.
Μάκης Σταθάτος

http://www.gazzetta.gr/content/view/33970/2/

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΕΚΘΕΣΗ 2009


ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΚΘΕΣΗ 2009

Α.Περίληψη
Ο δοκιμιογράφος πραγματεύεται τη συμβολή του βιβλίου στη διάσωση του πολιτισμού. Αρχικά, διατείνεται ότι ο αναγνώστης έχει τη δυνατότητα επιλογής εκείνων που έρχονται σε αντιπαράθεση, αρετή που προωθεί το διάλογο. Αφού ισχυριστεί πως ο αναγνώστης αποτελεί τον τελικό κριτή του βιβλίου, γεγονός που επιβεβαιώνει τη ‘δημοκρατία των Γραμμάτων’ επισημαίνει ότι σε καιρούς πολιτικά ασταθείς τα ΜΜΕ το πολιορκούν επιδιώκοντας να κλονίσουν τη θέση του. Άλλωστε, η χρήση του ως μέσο προπαγάνδας καθίσταται αδύνατη, στοιχείο που περιβάλλει την αγνότητά του...

Καταλήγοντας, συμπεραίνει ότι σε περίοδο κρίσης του πολιτισμού ως μόνη ελπίδα ξεπροβάλλει το βιβλίο, καθώς αποτελεί το μόνο όπλο στον αγώνα του ανθρώπου για τη διεύρυνση των πνευματικών του οριζόντων.

Β1. «...με το ένα βιβλίο να ανασκευάζει ή να πολεμάει τ’άλλο, όλα μαζί σε γυμνάζουν στη
διαδικασία του διαλόγου...»
Είναι γενικά αποδεκτό ότι το βιβλίο αποτελεί θησαυρό γνώσεων και κρίνεται απαραίτητο εφόδιο σε όλους τους τομείς της ζωής του ανθρώπου. Ειδικότερα το βιβλίο συμβάλλει στην όξυνση της ικανότητας του ατόμου να συνδιαλέγεται κριτικά με τον εαυτό του και με τους άλλους. Επιπρόσθετα, η μελέτη βιβλίων ποικίλου περιεχομένου ενισχύει τον πλουραλισμό απόψεων και την πολυφωνία. Αυτό συνεπάγεται τη συγκρότηση ισχυρής προσωπικότητας του ατόμου με κύριο χαρακτηριστικό την επικοινωνιακή σχέση με το βιβλίο και τους συνανθρώπους του. Συνεπώς, το βιβλίο θεωρείται το κατάλληλο μέσο για τη διαμόρφωση διαλογικής συνείδησης και συλλογικής δράσης.
Β2.
α)
Στο κείμενο εντοπίζεται ως τρόπος πειθούς και η επίκληση στην αυθεντία στο εξής χωρίο: «Ο Bολταίρος είχε πει...τα βιβλία». Ο συγγραφέας επικαλείται το συγκεκριμένο τρόπο πειθούς ώστε να ενισχύσει τη θέση του ότι το βιβλίο κατείχε ήδη σημαντική θέση στην πνευματική πορεία του κόσμου. Μ’αυτό τον τρόπο ενδυναμώνει την αξιοπιστία των λεγομένων του.
β)
Παραδείγματα μεταφορικής χρήσης του λόγου μπορούν να θεωρηθούν τα εξής:
- «σε γυμνάζουν στη διαδικασία του διαλόγου» (παρ. 1)
- «σε καιρούς πολιτικά σκοτεινούς ή ισκιωμένους» (παρ. 2)
- «τα μέσα μαζικής επικοινωνίας του στήνουν πολιορκία στενή» (παρ. 2)
- «μαγική, ακατάλυτη, η ζώνη που περιβάλλει την αγνότητα του βιβλίου» (παρ. 2)
Β3.
α) ετερόφωτος ≠ αυτόφωτος
ελέγξιμος ≠ ανεξέλεγκτος , ασύδωτος
ευθύνη ≠ ανευθυνότητα
ελεύθερη ≠ ανελεύθερη
αδυναμία ≠ δύναμη , εξουσία
β) αρετή = προτέρημα
γνώμη = άποψη
ισχύς = εξουσία
περιφρουρώ = προστατεύω
φρόνημα = ηθικό , αυτοπεποίθηση
Β4.
Α) Η σύνταξη είναι ενεργητική. Η μετατροπή της σε παθητική θα είναι:
-«…γιατί εδώ η αυθεντία, όταν κι όπου υπάρχει, με τρόπο πάντως ελέγξιμο, δεν
περιφρουρείται από καμία αστυνομική δύναμη…»
β) Η σύνταξη είναι παθητική. Η μετατροπή της σε ενεργητική θα είναι:
-«Ο άνθρωπος δε θα χάσει τη μάχη ενόσω θα υπάρχει καταφυγή του Λόγου, το βιβλίο»


Γ. Έκθεση
Ζητείται άρθρο, επομένως χρειάζεται τίτλος:
«Βιβλίο και διαδίκτυο θεμέλιο της σύγχρονης εκπαίδευσης»
«Ανάγκη αρμονικής συνύπαρξης βιβλίου και διαδικτύου»

ΠΡΟΛΟΓΟΣ
Από τη στιγμή που ο Γουτεμβέργιος εκτύπωνε το πρώτο του βιβλίο σηματοδοτούσε για την ανθρωπότητα τεράστιες προοπτικές για την όλη παιδεία του ανθρώπου. Η γνώση πλέον δεν είναι πολυτέλεια αλλά γίνεται κτήμα όλων των ανθρώπων. Τη γνώση αυτή καλείται να μεταλαμπαδεύσει το εκπαιδευτικό σύστημα σε όλους τους μαθητές. Ωστόσο, όμως, δεν είναι λίγοι εκείνοι που κάθε χρόνο, με το πέρας της σχολικής χρονιάς καταστρέφουν τα σχολικά τους βιβλία στα προαύλια των σχολείων τους. Το φαινόμενο αυτό προκαλεί έντονη ανησυχία και προβληματισμό γι’ αυτό κρίνεται απαραίτητο να μελετηθούν διεξοδικότερα οι λόγοι που ωθούν τους μαθητές σε τέτοια συμπεριφορά αλλά και να καταγραφούν τρόποι με τους οποίους θα επιτευχθεί η αρμονική συνύπαρξη του βιβλίου με τα ηλεκτρονικά μέσα πληροφορικής και γνώσης.
1ο ζητούμενο:Αίτια φαινομένου
 Ο χαρακτήρας της σύγχρονης εκπαίδευσης απομακρύνει τους μαθητές από το
βιβλίο. Ειδικότερα:
Ώθηση στη στείρα γνώση και στην αποστήθιση
Χρησιμοθηρική εκπαίδευση
Βαθμοθηρικός χαρακτήρας του εκπαιδευτικού συστήματος
Αναχρονιστική διδασκαλία λογοτεχνικών κειμένων
Περιοριστική τάση έκφρασης απόψεων στην έκθεση
Ταύτιση βιβλίου και αξιολόγησης επίδοσης μαθητών
Κακογραμμένα και παλαιωμένα βιβλία
Ανεπάρκεια σχολικών βιβλίων που οδηγεί στην ανάγκη αγοράς εξωσχολικών βοηθημάτων.

Πνεύμα υλικού ευδαιμονισμού που διακατέχει τη σύγχρονη κοινωνία – λάθος
ιεράρχηση αναγκών – προτάσσονται υλικές ανάγκες έναντι των πνευματικών
Έντονοι ρυθμοί ζωής – έλλειψη ελεύθερου χρόνου – προτιμάται η τηλεόραση που
προσφέρει ήχο και εικόνα και αποδεσμεύει το μαθητή από την καθημερινότητά του.

Επιλογή νόθης ψυχαγωγίας(καφετέριες, ηλεκτρονικά παιχνίδια, κ.ά.)
Ελλιπή ερεθίσματα και ανεπαρκής ώθηση των γονέων για πνευματικές ενασχολήσεις
των παιδιών.

Η πολιτεία δεν μεριμνά για την ίδρυση βιβλιοθηκών και τον εμπλουτισμό των είδη υπαρχόντων.
Ο ρόλος των ΜΜΕ – Παθητικοποίηση του δέκτη με προβολή λανθασμένων, τις
περισσότερες φορές, προτύπων- Προβολή προγραμμάτων χαμηλής ποιότητας.

Τεχνολογία(Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές - Ηλεκτρονικά Παιχνίδια - Κινηματογράφος):
θεωρούνται ελκυστικότερα και παραγκωνίζουν το βιβλίο – Το βιβλίο θεωρείται
ξεπερασμένος τρόπος μετάδοσης γνώσεων

2ο ζητούμενο:Τρόποι συνύπαρξης βιβλίου- Ηλεκτρονικών μέσων
Ένταξη του ηλεκτρονικού υπολογιστή ως μάθημα αυτεξούσιο στο σχολικό
πρόγραμμα από τις μικρές τάξεις
Συνδυασμός Η/Υ και βιβλίου – θεωρία και πράξη σε μαθήματα

Εισαγωγή ειδικών προγραμμάτων λογοτεχνίας και ποίησης στους Η/Υ του
σχολείου.
Διαθεματική γνώση – έρευνα και εμπλουτισμός γνώσεων ώστε οι εργασίες να
είναι ενδιαφέρουσες
Ενημέρωση παιδιών για τους κινδύνους και τις παγίδες του Η/Υ
Μαθητικοκεντρική εκπαίδευση
Τα ΜΜΕ πρέπει να προβάλλουν και να παρουσιάζουν νέα βιβλία – προβολή και
της πνευματικής ηγεσίας του τόπου


Πνευματική ηγεσία: καθοδήγηση κοινής γνώμης και νέας γενιάς – παροχή υγιών
προτύπων και καλλιέργεια ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων.
ΜΜΕ: διαφήμιση ποιοτικών βιβλίων και προβολές εκπομπών πολιτιστικού
ενδιαφέροντος.
 Πολιτεία:
-κονδύλια για υλικοτεχνική υποδομή σχολείων(με χορήγηση Η/Υ) και σχολικών
βιβλιοθηκών
-εκσυγχρονισμός σχολικών βιβλίων προσαρμοσμένα στις σύγχρονες απαιτήσεις
-δημιουργία κέντρων νεότητας και ψυχαγωγίας
-εκθέσεις βιβλίου
 Οικογένεια:
-Γαλούχηση με αρχές, αξίες και ιδανικά
-ενημέρωση των γονέων για τη σωστή χρήση του Η/Υ
-παροχή πνευματικών ερεθισμάτων

ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Είναι λοιπόν το βιβλίο ένας χρήσιμος φίλος για τον άνθρωπο και μάλιστα ο πιο πιστός. Ωστόσο η σύγχρονη εποχή επιβάλλει τη χρήση του διαδικτύου και την αρμονική τους συνύπαρξη. Είναι συνεπώς επιβεβλημένος ο επιλεκτικός συνδυασμός των παραπάνω ώστε να προαχθούν υγιείς προσωπικότητες και ενεργοί κοινωνικοί πολίτες. «Ωστόσο κάθε βιβλίο αποτελεί ένα σκαλοπάτι στη σκάλα για να γίνουμε άνθρωποι.»


Σημείωση: Οι απαντήσεις είναι ενδεικτικές και περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα επιλογών. Οποιαδήποτε ανάπτυξη θα μπορούσε να ληφθεί σωστή εφόσον έχει επαρκή επιχειρηματολογία και απαντά στα ζητούμενα.

http://kardaras-argiris.blogspot.com/2009/05/2009-2.html

ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΔΥΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ 4,5 ΚΙΛΑ ΧΑΣΙΣ


Δύο ομοεθνείς του λαθρομετανάστες και 4,5 κιλά χασίς μετέφερε σε Ι.Χ. αυτοκίνητο 39χρονος Αλβανός, ο οποίος συνελήφθη από συνοριοφύλακες στη διασταύρωση Κωσταραζίου Καστοριάς. Όπως προέκυψε, τελικός προορισμός τους ήταν η Κόρινθος...


Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καστοριάς, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, στον εισαγγελέα Καστοριάς.

ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΑΥΤΟ;


ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ

Ο 16χρονος που οδηγούσε το αμάξι πρέπει να πήγαινε πολύ γρήγορα. Ισως είχε πιει. Αφού έσπασε το φράχτη του σπιτιού βρέθηκε στο σαλόνι του. Το περίεργο όμως δεν είναι αυτό. Πριν μπει στο σαλόνι…




Πήδηξε την πισίνα!

ΌΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΛΑΣΤΙΧΑ ΑΣ ΑΚΟΥΣΕΙ "ΜΠΙΠ ΜΠΙΠ"



"Σήμερα η εκπομπή «Μπιπ Μπιπ» στον Alpha 98.9 θα ασχοληθεί αποκλειστικά με το θέμα των ελαστικών και θα λύσει όλες τις απορίες που υπάρχουν:
Ποια είναι η διάρκεια ζωής τους;
Τι γίνεται με τις εγγυήσεις;...


Κάθε πότε πρέπει να τα αλλάζουμε;
Είναι απαραίτητα τα χειμερινά ελαστικά;
Και άλλα πολλά….

Επιπλέον ένας τυχερός ακροατής θα κερδίσει και μία τετράδα λάστιχα!!!!

Η εκπομπή μεταδίδεται 18:00 -19:00 και παρουσιάζουν οι Πάρις Ποντίκας και Βασίλης Σαρημπαλίδης"

ΝΑΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ


Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά τη σημερινή διάσκεψή της, κεκλεισμένων των θυρών, έκρινε κατά πλειοψηφία (15-10), ότι νόμιμα μπορεί να κατασκευαστεί το γήπεδο του Παναθηναϊκού, οι λοιπές αθλητικές εγκαταστάσεις και ο χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων στον Ελαιώνα Αττικής...


Παράλληλα, η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε ότι είναι αντισυνταγματική και παράνομη η ανέγερση του εμπορικού κέντρου κοντά στο γήπεδο του Παναθηναϊκού από την εταιρεία Μπάμπης Βωβός και η κατασκευή του Δημαρχιακού Μεγάρου του Δήμου Αθηναίων.

Στο τέλος του τρέχοντος μηνός αναμένεται η δημοσίευση της σχετική απόφασης.

ΙΕΡΕΑΣ ΚΑΗΚΕ ΖΩΝΤΑΝΟΣ


Ένας ιερέας 83 ετών έχασε τη ζωή του σε αγροτική περιοχή της Πάτρας, όταν προσπάθησε να κάψει ξερά χόρτα.
ο ηλικιωμένος λιποθύμησε από τις αναθυμιάσεις με συνέπεια να καεί ζωντανός...

Το μακάβριο θέαμα αντίκρισε ένας φίλος του τον οποίο έστειλε η γυναίκα του θύματος να τον βρει, επειδή είχαν περάσει πολλές ώρες και δεν είχε γυρίσει στο σπίτι.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΔΙΑΡΗΚΤΗΣ ΜΕ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΣΤΑ ... ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ


Από αστυνομικούς συνελήφθη χθες ένας 26χρονος, ο οποίος φαίνεται ότι είχε αδυναμία στις διαρρήξεις φροντιστηρίων, αλλά και καταστημάτων...

Δρώντας κυρίως στην περιοχής της Τούμπας είχε καταφέρει μέσα σε δύο περίπου μήνες και είχε διαρρήξει τρία φροντιστήρια και επτά καταστήματα, από όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά από την ανάκριση.
Ο δράστης αφαιρούσε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, χρήματα και άλλα αντικείμενα.
(Newsblog)

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΒΕΛΓΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΠΡΟΤΑΣΗ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ



ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ...ΤΣΟ ... ΛΟ



Ο αθλητικός δικαστής κάλεσε σε απολογία για την προσεχή Τετάρτη (20 Μαΐου), την γυναικεία ομάδα του Παναθηναϊκού και τις αθλήτριές της.Ο λόγος δεν είναι άλλος από τα μπλουζάκια που φόρεσαν, με τη λήξη του τρίτου αγώνα της σειράς των τελικών των πλέι οφ κόντρα Ολυμπιακό, στις 06/05., στην πλάτη των οποίων αναγράφονταν η ατάκα «ΤΣΟ & ΛΟ»...


http://markoniss.blogspot.com/

ΠΡΟΣΟΧΗ... ΤΟΞΙΚΟ ΕΙΔΟΣ ΨΑΡΙΟΥ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ


Η Διεύθυνση Αλιείας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ευβοίας, έκανε γνωστό ότι αλιεύτηκε στο Νότιο Ευβοϊκό και στο δίαυλο Ωρεών, είδος ψαριού, που είναι τοξικό και υπάρχει κίνδυνος δηλητηρίασης αν καταναλωθεί...

Το συγκεκριμένο είδος ψαριού είναι της οικογένειας Tetraodontidae, κοινώς γνωστό ως Λαγοκέφαλος ή Κουνέλι. Έχει σχήμα τορπίλης, είναι ασημένιο στο κάτω μισό του σώματος και στη ράχη είναι γκριζωπό με σκούρες κηλίδες. Δεν έχει λέπια και διαθέτει τέσσερα δυνατά δόντια, σαν ράμφος. Τα μάτια τους είναι μεγάλα ανοιχτόχρωμα, με μαύρη κόρη και μπροστά τους υπάρχει κηλίδα χρώματος ασημί. φτάνει σε μήκος από 2 έως 60 εκατοστά. Τα ψάρια που αλιεύτηκαν στη θαλάσσια περιοχή της Εύβοιας είχαν μήκος 10 - 15 εκατοστά.

Η κατανάλωση του ψαριού αυτού και ειδικότερα της τετροδοτοξίνης που υπάρχει στο σώμα του επηρεάζει το νευρικό σύστημα του ανθρώπου και μπορεί να επιφέρει ακόμα και το θάνατο από πνευμονική ανεπάρκεια. Η ποσότητα τετροδοτοξίνης που ευρίσκεται στο ψάρι αυτό ποικίλει και εξαρτάται από την εποχή του έτους και την περιοχή αλίευσής του. Δεν υπάρχει αντίδοτο στην τετροδοτοξίνη.

Η Διεύθυνση Αλιείας από τον Οκτώβριο του 2007 έχει ενημερώσει τους ψαράδες, τα Λιμεναρχεία και τους δήμους για το εν λόγω ψάρι και έχει ήδη προειδοποιήσει να μη διοχετεύεται στην αγορά. Υπογραμμίζεται ότι δεν έχει παρατηρηθεί σε καμία περίπτωση η πώληση τέτοιου ψαριού στην αγορά και ούτε υπήρξε κρούσμα δηλητηρίασης από κατανάλωσή του στην Ελλάδα.

Σε περίπτωση που εντοπιστεί το συγκεκριμένο είδος ψαριού, θα πρέπει να ενημερώνονται άμεσα οι αρμόδιες υπηρεσίες (Διεύθυνση Αλιείας, Διεύθυνση Κτηνιατρικής, Λιμεναρχεία κλπ.).

servitoros.gr

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ













ΠΡΩΙΝΕΣ








ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ






ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ
















ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
















Αναγνώστες

Πόσοι είδανε το blog;