Image Hosted by ImageShack.us



Image Hosted by ImageShack.us






WeLcome To AgapiFiLia NEWS! Κάλως ήρθατε στο AgapiFiLia, ενα νεο blog προστέθηκε στο google για να σας πληροφορήσει οσο πιο καλα μπορει με βοϊθεια πολλών blogs.στο blog αυτο εχουμε διάφορα θέματα απο διάφορες πηγές με σκοπο την καλύτερη ενημέρωση! οποιος/α προσφέρει εθελοντικά την συνεργασία του για να βοϊθησει αυτο το blog παρακαλώ να στεϊλει email sto AgapiFiLia@gmail.com οτι προβλήματα έχετε γενικότερα με το blog δεν εχετε παρα να στείλετε ενα email στην διεύθυνση που σας δώθηκε για την βοϊθεια του blog!








Image Hosted by ImageShack.us



















Image Hosted by ImageShack.us










Image Hosted by ImageShack.us



















Image Hosted by ImageShack.us



Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΟΥ ΚΙΤΡΙΝΙΑΡΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΟΑΚΑ

ΠΑΟ - ΆΡΗΣ 84-80





Μπορεί να μην την είχαν φανταστεί ακριβώς έτσι, αλλά τελικά η φιέστα στο ΟΑΚΑ έγινε. Ο Παναθηναϊκός βρήκε απέναντί του έναν ψυχωμένο, δυναμικό και… σχεδόν αποφασισμένο Άρη, ο οποίος του έκανε τη ζωή δύσκολη για περισσότερα από 30 λεπτά.


Ωστόσο, η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, όταν χρειάστηκε έβαλε το μυαλό μέσα στο… κεφάλι της. πήρε τη νίκη με 84-80 και μαζί το προβάδισμα με 1-0 στα ημιτελικά.

Με το τέλος του αγώνα εμφανίστηκε και το τρόπαιο του Πρωταθλητή Ευρώπης, το οποίο ξανασήκωσαν οι παίκτες του τριφυλλιού, γνωρίζοντας φυσικά την αποθέωση. Για να φτάσουμε όμως ως εκεί, χρειάστηκε να περάσουν αρκετές στιγμές αγωνίας. Η ομάδα του Αντρέα Ματσόν εκμεταλλεύτηκε το εορταστικό κλίμα και πήγε να κάνει το μπρέικ, αλλά δεν τα κατάφερε γιατί δεν κατάφερε να αντιδράσει στα τελευταία λεπτά στην «αφύπνιση» των γηπεδούχων.

Μια πεντάδα παικτών με διψήφιο αριθμό πόντων είχαν οι «πράσινοι». Ο Νικολα Πέκοβιτς σημείωσε 19 πόντους με 7/7β., 6/6δ., 7 κερδισμένα φάουλ, 4ριμπ. και 1,457 στο σύστημα αξιολόγησης. Ο Διαμαντίδης είχε 12 (5ασ.), όσους και ο Τσαρτσαρής (5ριμπ.), ο Νίκολας 11 (3ασ.) και ο Μπατίστ 10. Για τον Αρη, ο Σπένσερ Νέλσον ήταν ο κορυφαίος του παρκέ και τελείωσε τον αγώνα με 23 πόντους, 6/6β., 7/7δ., 1/2τρ., 7 κερδισμένα φάουλ, 10ριμπ., 4ασ. και 1,248 στο σύστημα αξιολόγησης! Ο Κλαρκ είχε 22, αλλά εξαφανίστηκε στα κρίσιμα σημεία, ενώ ο Ράιτ 14 και ο Μπάρλος 12.

Με στιλ… πανηγυρικό!
Περίπου 15.000 φίλοι του Παναθηναϊκού βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ για να αποθεώσουν τους Πρωταθλητές Ευρώπης, μετατρέποντας το παιχνίδι σε φιέστα. Η είσοδος της ομάδας στο παρκέ ήταν εντυπωσιακή με πυροτεχνήματα και τα γνωστά λέιζερ που σχημάτιζαν πράσινα τριφύλλια. Σε… πελάγη ευτυχίας έπλεε ο Αντώνης Φώτσης, ο οποίος λίγες ώρες πριν το τζάμπολ έγινε πατέρας.

Πρώτη εμφάνιση και της φανέλας με τα πέντε, πλέον, αστέρια στο στήθος που φόρεσαν οι πεντάκις Πρωταθλητές Ευρώπης. Ύψιστη αναγνώριση της προσφοράς του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον Παναθηναϊκό, η φωτογραφία του με το τρόπαιο στο πέμπτο λάβαρο που ανέβηκε στον ουρανό του ΟΑΚΑ προς τιμήν του θριάμβου στο Βερολίνο. Αποθέωση κατά την παρουσίαση αλά Ευρωλίγκα της ομάδας, με τους οπαδούς στις εξέδρες να χειροκροτούν όρθιοι.

Δυνατά ο Αρης
Με δύο τρίποντα ξεκίνησε το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ και τον Αρη να προηγείται 2-6. Η ομάδα του Αντρέα Ματσόν έβρισκε στόχο από τα 6,25 και ανέβασε και την υπέρ της διαφορά στους επτά πόντους, 5-12, πριν ο Περπέρογλου με εντυπωσιακό κάρφωμα και ο Μπατίστ με καλάθι και φάουλ μειώσουν για τον Παναθηναϊκό σε 10-12, με κάτι λιγότερο από τέσσερα λεπτά να έχουν παιχθεί στην πρώτη περίοδο.

Οι άμυνες δεν ήταν και στα καλύτερά τους σε αυτό το ξεκίνημα του αγώνα, με τον Αρη να είναι αρκετά εύστοχος στα τρίποντα και τον Παναθηναϊκό στα δίποντα. Με τρία λεπτά να απομένουν για το τέλος της πρώτης περιόδου οι φιλοξενούμενοι βρίσκονταν στο +4, 16-20. Το δεκάλεπτο έκλεισε με ο φωτεινό πίνακα να αναγράφει 21-25 και τον Αρη να έχει: 3/3β., 2/5δ., 6/7τρ., 6ριμπ., 5λ., 2ασ. Οι «πράσινοι» από την πλευρά τους: 6/6β., 6/10δ., 1/2τρ., 4ριμπ., 3λ., 5ασ.

Πριν καν συμπληρωθεί το δίλεπτο στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Φώτσης με τρίποντο ισοφάρισε για τον Παναθηναϊκό, 26-26, έχοντας ήδη πάρει πόντους από επτά παίκτες του. Ωστόσο, ο Κίκι Κλαρκ συνέχισε το προσωπικό του κρεσέντο και φτάνοντας τους 17 πόντους, ξαναέδωσε προβάδισμα στον Αρη, 26-29 με το πέμπτο του τρίποντο σε ισάριθμες προσπάθειες!

Οι Θεσσαλονικείς κατάφερναν να διατηρούν το προβάδισμα από την αρχή του παιχνιδιού και η επιθετική τους συγκομιδή απέναντι στην άμυνα των γηπεδούχων ήταν εντυπωσιακή. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, βέβαια, έμενε σε απόσταση βολής και έδειχνε να περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να κάνει την αντεπίθεσή της. Στα μισά της περιόδου το σκορ, πάντως, ήταν ισόπαλο, 33-33.

Η απάντηση των Πρωταθλητών
Το πρώτο προβάδισμα για τον Παναθηναϊκό ήρθε λίγο μετά τη συμπλήρωση των πέντε λεπτών με τον Πέκοβιτς να κάνει το 35-33 και να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στη ρακέτα. Μάλιστα, τρέχοντας ένα σερί 8-0, το τριφύλλι χάρη σε νέο τρίποντο του Διαμαντίδη βρέθηκε λίγα δευτερόλεπτα αργότερα και στο +5, 38-33!

Η άμυνα ζώνης με σκοπό για να προστατέψει τη ρακέτα του που χρησιμοποίησε ο Αντρέα Ματσόν στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, έφερε αποτελέσματα, ωστόσο, επιθετικά, είχαν αρχίσει να γίνονται πιο δύσκολα τα πράγματα για τους «κίτρινους». Παρόλα αυτά, το εικοσάλεπτο ολοκληρώθηκε με τους Πρωταθλητές Ευρώπης μόλις στο +3, 40-37 και το παιχνίδι να παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης ήταν ο Κίκι Κλαρκ με 17 πόντους και 1/2δ., 5/8τρ., ενώ ο Νίκολα Πέκοβιτς είχε 11π. (3/3β., 4/4δ.), με τους δύο προπονητές να έχουν χρησιμοποιήσει συνολικά τους 21 από τους 24 παίκτες που είχαν στη διάθεσή τους! Τα ποσοστά του Παναθηναϊκού: 6/6β., 11/16δ., 4/7τρ., 9ριμπ., 6λ., 9ασ., ενώ του Αρη: 6/7β., 5/10δ., 7/13τρ., 11ριμπ., 9λ., 3ασ.

Ο Άρης που επιμένει
Πολύ γρήγορα στην τρίτη περίοδο ο Άρης χρεώθηκε με πέντε φάουλ, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός πριν καν συμπληρωθούν τρία λεπτά αγώνα να έχει το δικαίωμα για βολές. Το σκορ ήταν 45-43 με το ντέρμπι να συνεχίζεται για καλά, με τους γηπεδούχους να διατηρούν βέβαια, σταθερά το προβάδισμα, αλλά να μην μπορούν να το αυξήσουν, μιας και οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν τον τρόπο να παραμένουν εντός αγώνα.

Στα μισά του δεκαλέπτου ο Μπρέισι Ράιτ ξαναέδωσε το προβάδισμα στους «κίτρινους», 45-47, τονίζοντας πως ο Άρης είναι πανέτοιμος να εκμεταλλευτεί οποιαδήποτε αδράνεια των «πρασίνων». Με τρία λεπτά να απομένουν για το τέλος της τρίτης περιόδου το σκορ ήταν 53-54, με το… κονσέρτο για πολυβόλα να συνεχίζεται και από τις δύο ομάδες.

Με τον Νίκολας να μετατρέπει το κάθε σουτ τριών πόντων σε… πέναλτι και τον Νέλσον να είναι εξαιρετικός για τον Άρη, οι δύο ομάδες πρόσφεραν πολύ ωραίο θέαμα στον κόσμο, με το σκορ να έχει πάει αρκετά ψηλά. Το τριαντάλεπτο έκλεισε με το παιχνίδι να βρίσκεται στα ίσια, 64-64, με τα ποσοστά ευστοχίας να είναι εκπληκτικά και για τους δύο. 15/23δ., 8/15τρ., για τον Παναθηναϊκό, 12/20δ., 11/19τρ., για τον Άρη!

Όποιος έπαιζε άμυνα, θα κέρδιζε
Έτσι όπως είχε πάει το ματς μπαίνοντας στην τελευταία περίοδο, όποια ομάδα έριχνε το βάρος της στην άμυνα, θα ήταν αυτή που θα έπαιρνε και το παιχνίδι. Στα συν του Παναθηναϊκού η… εξαφάνιση του Κλαρκ από τον Νίκολας μέχρι εκείνη τη στιγμή, ενώ για τον Αρη η… απενεργοποίηση του Πέκοβιτς (από τον Ομπράντοβιτς), ο οποίος έκανε πολύ ζημιά στο πρώτο ημίχρονο.

Με τρία λεπτά να έχουν συμπληρωθεί στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Αρης είχε το προβάδισμα με 65-66, δίνοντας μάχη εκτός από τον Παναθηναϊκό και με το χρόνο και τα πολλά φάουλ που είχαν οι παίκτες του και κυρίως οι ψηλοί. Με πέντε λεπτά να απομένουν για το φινάλε της αναμέτρησης και μπαίνοντας στην τελική ευθεία, το σκορ ήταν 67-68.

Ένα αυστηρό αντιαθλητικό φάουλ που οδήγησε σε καλάθι και φάουλ του Σπανούλη, αλλά κι ένα τρίποντο του Φώτση στην επόμενη φάση, έφερε τον Παναθηναϊκό στο +5, 73-68, από το… πουθενά. Με τέσσερα λεπτά για το τέλος του αγώνα το σκορ ήταν 75-70, με τους γηπεδούχους να έχουν πάρει σημαντικό προβάδισμα, κυρίως ψυχολογικό, όσον αφορά την υπόθεση νίκη.

Η μπίλια στο «πράσινο»
Ο Πέκοβιτς που εν τω μεταξύ είχε ξαναμπεί στο παρκέ, πήρε το πέμπτο φάουλ του Μπετς και με δύο βολές έκανε το 77-70. Με τρία λεπτά να απομένουν για το τέλος του αγώνα το σκορ ήταν 79-72, με τον Παναθηναϊκό να είναι αρκετά σοβαρός στα τελευταία αυτά λεπτά και να διατηρεί το προβάδισμα, παίζοντας και καλή άμυνα όποτε χρειαζόταν, την ώρα που ο Αρης είχε πρόβλημα στην επίθεση.

Με συμπληρωμένα οκτώ λεπτά αγώνα, το σκορ ήταν 81-74, με τις βολές να αποτελούν το κύριο μέσο σκοραρίσματος για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος, όμως, ήταν εύστοχος. Μπαίνοντας στο τελευταίο λεπτό ο Παναθηναϊκός βρισκόταν στο +7, 82-75 και ήταν το μεγάλο φαβορί για τη νίκη, αφού ο Αρης δεν έδειξε ότι είχε άλλες δυνάμεις. Όπως κι έγινε, με τελικό σκορ 84-80 και το πανηγύρι καλά να κρατεί, αφού και η κούπα του Βερολίνου έκανε την εμφάνισή της!

Τα δεκάλεπτα: 21-25, 40-37, 64-64, 84-80
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
(Ομπράντοβιτς): Γιασικεβίτσιους 4, Κέτσμαν, Σπανούλης 7, Περπέρογλου 2, Μπατίστ 10, Φώτσης 7 (2), Χατζηβρέττας, Νίκολας 11 (3), Τσαρτσαρής 12 (2), Διαμαντίδης 12 (2), Πέκοβιτς 19, Σάκοτα
ΑΡΗΣ (Ματσόν): Κλαρκ 22 (5), Ράιτ 14 (1), Τσαλδάρης 3, Μπετς 6, Νέλσον 23 (1), Αργυρόπουλος, Ηλιάδης, Γκάβελ, Σκορδίλης, Παπανικολάου, Αγαδάκος, Μπάρλος 12 (4)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Πόσοι είδανε το blog;