Image Hosted by ImageShack.us



Image Hosted by ImageShack.us






WeLcome To AgapiFiLia NEWS! Κάλως ήρθατε στο AgapiFiLia, ενα νεο blog προστέθηκε στο google για να σας πληροφορήσει οσο πιο καλα μπορει με βοϊθεια πολλών blogs.στο blog αυτο εχουμε διάφορα θέματα απο διάφορες πηγές με σκοπο την καλύτερη ενημέρωση! οποιος/α προσφέρει εθελοντικά την συνεργασία του για να βοϊθησει αυτο το blog παρακαλώ να στεϊλει email sto AgapiFiLia@gmail.com οτι προβλήματα έχετε γενικότερα με το blog δεν εχετε παρα να στείλετε ενα email στην διεύθυνση που σας δώθηκε για την βοϊθεια του blog!








Image Hosted by ImageShack.us



















Image Hosted by ImageShack.us










Image Hosted by ImageShack.us



















Image Hosted by ImageShack.us



Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

ΑΠ'ΤΗΝ ΚΟΥΝΙΑ ΣΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ...

47-3-thumb-largeΠοιος θα διαβάσει το παιδί; Μα, φυσικά, το αναγνωστήριο! Τι συμβαίνει όταν η μαμά και ο μπαμπάς λείπουν στη δουλειά και το ολοήμερο σχολείο δεν κάνει τη δουλειά του; Η δημόσια δωρεάν παιδεία γίνεται καπνός από την πρώτη κιόλας δημοτικού! Με διάφορους τίτλους, όπως «μελετητήριο», «αναγνωστήριο» ή «κέντρο μελέτης», στην ουσία τα τελευταία χρόνια πληθαίνουν τα φροντιστήρια των δημοτικών! Οι υπηρεσίες που παρέχουν είναι διάβασμα των παιδιών για την επόμενη μέρα και φύλαξη μέχρι το απόγευμα….

Ποιοι είναι οι πελάτες τους; Είναι οικογένειες οι οποίες στέλνουν τα παιδιά τους στα δημόσια σχολεία. Αλλά και πάλι, πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, στριμώχνοντας στον οικογενειακό προϋπολογισμό ακόμη ένα φροντιστηριακό κονδύλι… Για ποιο λόγο; Γιατί δεν έχουν οι ίδιες τον χρόνο και τον… τρόπο να διαβάσουν τα παιδιά τους, όπως μας λένε οι επιχειρηματίες του χώρου, αποκαλύπτοντας την απόλυτη στρέβλωση του συστήματος…

*«Οι αυξημένες επαγγελματικές υποχρεώσεις των γονιών δεν τους αφήνουν και πολλά περιθώρια χρόνου για να ασχοληθούν με το διάβασμα των παιδιών. Ο δικός τους στόχος είναι ακριβώς αυτός. Να είναι τα παιδιά προετοιμασμένα για την επόμενη μέρα. Να έχουν ελεύθερο το απόγευμά τους, για παιχνίδι ή άλλες δραστηριότητες», λέει ο Μιχ. Πλουμάς, διευθυντής του κέντρου μελέτης Netplus studies στο Χαϊδάρι.

*Φροντιστήριο, λοιπόν, από το δημοτικό, παρ’ όλο που επιχειρηματίες του χώρου αποποιούνται το συγκεκριμένο τίτλο: «Δεν είμαστε φροντιστήριο, είμαστε αναγνωστήριο», υπερτονίζει η Χαρά Πατσά, φιλόλογος και υπεύθυνη σπουδών στο κέντρο «Υπέρβαση», στην Πετρούπουλη.

Συστηματοποίηση του διαβάσματος

Η συνομιλήτριά μας εξηγεί ότι στο αναγνωστήριο δεν γίνεται παράδοση μαθήματος: «Γίνεται οργανωμένη μελέτη. Αυτό που έκανε στο σχολείο θα μάθει ο μαθητής μας. Θα εμπεδώσει την ύλη, θα λύσει τις ασκήσεις του».

*Η Χαρά Πατσά μάς λέει ότι ο κύριος στόχος είναι να «μαθαίνουν στα παιδιά πώς να μάθουν. Συστηματοποιούμε το διάβασμά τους». Για «συστηματοποίηση διαβάσματος» μας μίλησε και ο Στ. Μεσσήνης, υπεύθυνος Σπουδών στο Εκπαιδευτικό Κέντρο Comed.

*Κι εμείς ρωτάμε τον πρόεδρο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Δημ. Μπράτη.

«Είναι αδιανόητο οι γονείς να δίνουν χρήματα για να μελετούν τα παιδιά τους. Και τους καλούμε να μην το κάνουν, γιατί το σχολείο και οι δάσκαλοι δίνουν όλα τα εφόδια», μας απαντά.

Βεβαίως, ο Δημ. Μπράτης παραδέχεται ότι το ολοήμερο καλύπτει κατά κύριο λόγο τις κοινωνικές και όχι τις εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών. Κοινώς, λειτουργεί σαν πάρκινγκ παιδιών, θα συμπληρώναμε εμείς. Γι’ αυτό ίσως, κι από τους καλύτερους πελάτες των αναγνωστηρίων έγιναν γονείς οι οποίοι απογοητεύτηκαν, όλο αυτό το διάστημα, από τη λειτουργία των ολοήμερων.

*«Εβλεπαν το παιδί τους να επιστρέφει στο σπίτι αδιάβαστο και κουρασμένο. Δυστυχώς το ολοήμερο σχολείο δεν καλύπτει τις ανάγκες. Μονάχα μπορεί κανείς να γλιτώσει κάποια χρήματα από την νταντά που θα κρατούσε το παιδί τις μεσημεριανές ώρες», εξηγεί η Εφη Βαρδάκη, διευθύντρια σπουδών στο Αρωγή School.

*Τα μηνιαία δίδακτρα στα αναγνωστήρια κυμαίνονται από 150 έως 280 ευρώ. Στα ίδια κέντρα, τα παιδιά επίσης μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα εκμάθησης ξένης γλώσσας ή πληροφορικής, πληρώνοντας επιπλέον χρήματα.

Λειτουργούν ως εμπορικές επιχειρήσεις

Πόσα είναι; Κανείς δεν ξέρει. Αλλωστε για το υπουργείο επισήμως δεν υπάρχουν! Απευθυνθήκαμε στη διεύθυνση ιδιωτικής εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, και μας είπαν ότι τα φροντιστήρια δημοτικής εκπαίδευσης καταργήθηκαν το… 1977 με το νόμο 682, και η ίδρυσή τους προβλεπόταν σε νόμο του 1940. Εν έτει 2009 φυτρώνουν όμως σαν τα μανιτάρια και ο Μιχ. Αμοιραδάκης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Φροντιστών Ελλάδος, μας τονίζει ότι «κανείς δεν γνωρίζει τον πραγματικό τους αριθμό. Οσα βλέπουμε και εμείς στο δρόμο».

*Προς το παρόν, τα αναγνωστήρια λειτουργούν ως εμπορικές επιχειρήσεις, με άδειες από το υπουργείο Εμπορίου. «Η πολιτεία, όμως, κάνει ότι δεν τα βλέπει. Οτι δεν υπάρχουν. Αυτός είναι ο ορισμός του παραλόγου. Και από τη στιγμή που δεν υπάρχει κανένας θεσμικός έλεγχος, το αν γίνεται ή δεν γίνεται δουλειά, εξαρτάται από την επαγγελματική ευσυνειδησία του καθενός που διαθέτει μία τέτοια επιχείρηση».

(Πηγή: Ελευθεροτυπία)

ΤΡΟΧΑΙΟ ΜΕ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ


Τροχαίο ατύχημα έγινε μια ώρα μετά τα μεσάνυχτα, στη διασταύρωση των οδών Βασιλίσσης Σοφίας και Παπαδιαμαντοπούλου, όταν μοτοσικλέτα ξέφυγε της πορείας της και προσέκρουσε σε μάντρα...

Τα δύο άτομα που επέβαιναν στη μοτοσικλέτα τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΑΝΗΛΙΚΟΙ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΙ


Δυο ανήλικοι 16 και 17 ετών συνελήφθησαν στη Λέσβο οι οποίοι μετέφεραν με ένα σκάφος 29 λαθρομετανάστες, που δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα...

Οι ανήλικοι συνελήφθησαν από άνδρες του λιμενικού και πιθανότατα ακολουθούσαν τις εντολές των γονιών τους.

ΟΙΚΟΣ ΑΝΟΧΗΣ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΓΡΑΦΕΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ


Άναυδοι έμεινα οι κάτοικοι πολυκατοικίας στο Κολωνάκι, όταν αποκαλύφθηκε πώς στο δεύτερο όροφο λειτουργούσε κρυφός οίκος ανοχής δίπλα ακριβώς από βουλευτικά γραφεία...

Στον οίκο ανοχής υπήρχαν έξι γυναίκες, 4 ελληνίδες και 2 αλλοδαπές με υπεύθυνη μια εκ των ελληνίδων.
Οι αστυνομικοί προσποιήθηκαν τους πελάτες και με προσημειωμένα χαρτονομίσματα συνέλαβαν τις γυναίκες.



ΤΩΡΑ ΕΔΩ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΜΕ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ? ΓΡΑΦΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ? ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΧΝΗ


Οι άντρες της Ασφάλειας Πολίχνης, συνέλαβαν 28χρονο, ο οποίος αφού έκλεψε ένα αυτοκίνητο, προσπάθησε να το πουλήσει μέσω αγγελίας, που δημοσίευσε σε εφημερίδα...

Σε ραντεβού που κλείστηκε ήρθε υποψήφιος αγοραστής, τον οποίο είχε εξαπατήσει παλαιότερα ο 28χρονος, προσπαθώντας να του πουλήσει άλλο αυτοκίνητο, αποσπώντας του, 100 ευρώ.
Ο αγοραστής τον αναγνώρισε και κάλεσε την αστυνομία.

Οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται, καθώς φαίνεται πως είχε εξαπατήσει και υποψήφιους ενοικιαστές διαμερισμάτων στην περιοχή της Άνω Πόλης, αποσπώντας τους προκαταβολές 150 ευρώ.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

1575119 1575344 1574890 1574716 1574791 1574849 1574242 1575075 1575507 1575027 1575260

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ!

karamaistorovits.jpg
Το ντέρμπι του ΟΑΚΑ δεν άνοιξε τον δρόμο του Τσάμπιονς Λιγκ για καμία ομάδα. Παναθηναϊκός και ΑΕΚ έμειναν στο 1-1, χάνοντας την ευκαιρία να κάνουν ένα μεγάλο βήμα για το εισιτήριο που οδηγεί στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και πλέον όλοι εξακολουθούν να είναι... ζωντανοί! Ο Σκόκο με τρομερή εκτέλεση φάουλ άνοιξε το σκορ στο 12', με πέναλτι του Γκάμπριελ στο 42' ισοφάρισαν οι “πράσινοι”. Αστόχησε από τα έντεκα βήματα ο Σαλπιγγίδης στο 25', δοκάρι από τον Καραγκούνη στο 87'!

ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΗ ΣΤΕΨΗ

teves.jpgΜια ανάσα από τον φετινό τίτλο βρίσκεται η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία στο εξ’ αναβολής ματς με τη Γουίγκαν κατάφερε πολύ δύσκολα να υπερκεράσει το εμπόδιό της. Οι «κόκκινοι διάβολοι» αύξησαν τη διαφορά τους στους έξι βαθμούς από τη Λίβερπουλ και πλέον θέλουν μόλις ένα βαθμό για να φτάσουν στο στόχο τους. Πολύ κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος βρίσκεται η Γιουνάιτεντ, αν και η εκτός έδρας νίκη επί της Γουίγκαν ήρθε πολύ δύσκολα. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 28’ με τον Ρανταγιέγκα, κάτι που έκανε δύσκολο το έργο των φιλοξενούμενων. Οι «κόκκινοι» πήραν μπροστά και με πρωταγωνιστή έναν παίκτη που δεν τον… υπολογίζουν τόσο, τον Κάρλος Τέβες κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση. Στο 61’ ο Αργεντίνος φορ με εξαιρετικό τακουνάκι έβαλε την ομάδα του στο παιχνίδι, και ο Κάρικ στο 85’ έστειλε τη Γιουνάιτεντ μια ανάσα από τον τίτλο διαμορφώνοντας το 2-1. Η Μάντσεστερ αύξησε τη διαφορά της στους έξι βαθμούς από τη Λίβερπουλ και με ένα βαθμό στα δυο εναπομείναντα ματς θα στεφθεί πρωταθλήτρια.

ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΤΗ ΡΩΜΗ!

zarate.jpg«Καίγεται» η Ρώμη, αφού η Λάτσιο μιμούμενη κατά κάποιο τρόπο τον δικό μας τελικό, κατάφερε στη διαδικασία των πέναλτι (6-5) να στεφθεί κυπελλούχος Ιταλίας. Έπειτα από ένα συγκλονιστικό τελικό που σε κανονική διάρκεια και παράταση έληξε ισόπαλο 1-1, οι «Λατσιάλι» υπερκεράσαν το εμπόδιο της Σαμπντόρια καταφέρνοντας να κατακτήσουν το πέμπτο κύπελλο στην ιστορία τους και παράλληλα να πάρουν και το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Ο τελικός άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για τη Λάτσιο, η οποία μόλις στο 4’ κατόρθωσε με τον Ζαράτε να προηγηθεί στο σκορ. Οι «Λατσιάλι» ήταν καλύτερη, πίεσαν, ωστόσο στάθηκαν άτυχοι σε μια- δυο καλές περιπτώσεις που τους δόθηκαν οι ευκαιρίες. Ωστόσο, ο Πατσίνι στο 31’ έφερε το ματς στα ίσα ισοφαρίζοντας σε 1-1. Η επανάληψη κύλησε με τη Λάτσιο να πιέζει και την Σαμπντόρια να προσπαθεί με αντεπιθέσεις να απειλήσει. Ωστόσο, τόσο η κανονική διάρκεια όσο και η παράταση βρήκαν τις δυο ομάδες ισόπαλες, με συνέπεια ο τελικός να οδηγηθεί στη διαδικασία των πέναλτι. Για την Λάτσιο σκόραραν οι Λεντέσμα, Ρόζεναλ, Κολάροφ, Ζαράτε, Λιχστάινερ και Νταμπό (πέτυχε το νικητήριο), ενώ είχε αστοχήσει ο Ρόκι. Βέβαια, πρωταγωνιστής του τελικού ήταν ο τερματοφύλακας της νικήτριας, καθώς ο Μουσλέρα «νίκησε» από την άσπρη βούλα τους Κασάνο, Καμπανιάρο, ενώ εύστοχοι ήταν οι Παλόμπο, Πατσίνι, Γκασταλντέλο, Ακάρντι και Ντελβέκιο.

<<ΜΠΑΡΤΣΑ>> ΒΓΑΛΜΕΝΗ ΑΠΟ ΟΝΕΙΡΟ!

barca-_kupello.jpgΑπέδειξε για ακόμα μια φορά πως δικαιολογημένα θεωρείται η πιο φορμαρισμένη ομάδα της Ευρώπης , αφού ο Τελικός κυπέλλου στο «Μεστάγια» εξελίχθηκε σε παράσταση για έναν ρόλο, με πρωταγωνίστρια τη Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στην Αθλέτικ Μπιλμπάο, όπου τη διέσυραν με 4-1, κατακτώντας το τρόπαιο έπειτα από 11 χρόνια. Αυτό ήταν το 25ο κύπελλο της ιστορίας της, κάτι που φυσικά αποτελεί και ρεκόρ για την Ισπανία.

Ακόμα μια εξαιρετική εμφάνιση για την Μπαρτσελόνα, που αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-0 από την Αθλέτικ Μπιλμπάο στο «Μεστάγια», κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση και να πάρει τη νίκη με 4-1. Το σκορ άνοιξε για τους Βάσκους στο 9ο λεπτό ο Τοκέρο, ενώ για την ομάδα της Βαρκελώνης ο Τουρέ ισοφάρισε στο 32’. Οι Καταλανοί ήταν ανώτεροι, ποιοτικότεροι και ο Μέσι στο 55’ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας. Ο Κρκιτς στο 58’ και ο Τσάβι στο 64’ ολοκλήρωσαν τον θρίαμβο και πλέον ετοιμάζονται για το τρεμπλ!

ΜΕ... ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΓΙΟΡΚΟΥΦ!



goan.jpgΟ Γιοάν Γιορκούφ έχει πάρει από το χέρι την Μπορντό και την οδηγεί από νική σε νίκη στην πορεία για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο διεθνής επιθετικός ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην νίκη της ομάδας του με 2-1 εκτός έδρας επί της Βαλενσιέν που έφερε τους Γιρονδίνους ξανά στην κορυφή μαζί με την Μαρσέιγ.

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΑΕΚ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ



Δείτε τα γκολ απο τον αγώνα ΑΕΚ - Παναθηναϊκός που ήρθε 1-1.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ



ΣΕΙΣΜΟΣ 4,5 ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΗΝ ΜΕΘΩΝΗ





Στο θαλάσσιο χώρο της Μεθώνης οπου είχαμε πέρυσι τον μεγάλο σεισμό,είχαμε απόψε στις 22:46 δόνηση της τάξεως των 4,5 R,σύμφωνα με το Ευρωπαικό Σεισμολογικό Κέντρο.Εγινε αρκετά αισθητός στην Καλαμάτα λόγω του μικρού εστιακού βάθους που είχε (10 χλμ).Καμία ανησυχία αφού η περιοχή δίνει καθημερινά σεισμικές δονήσεις και είναι και στο ίδιο επίκεντρο που βρίσκεται στην θάλασσα.



ΔΙΠΛΟ ΓΙΑ ΣΕΝΤΟΝΙ


Θέλει να βγει στο Τσάμπιονς Λιγκ και σε κάθε ευκαιρία το δείχνει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο. Ο ΠΑΟΚ του Φερνάντο Σάντος, μπορεί να έχασε στην πρεμιέρα των πλέι οφ από τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα, αλλά έδειξε πως είναι... πολύ σκληρός για να πεθάνει, κερδίζοντας την Λάρισα στο Αλκαζάρ με 2-0 και πιάνοντας το «τριφύλλι» στην κορυφή της βαθμολογίας με 6 βαθμούς. Οι Μπακαγιόκο στο 9' και Κονσεϊσάο στο 81', έδωσαν τους τρεις πολύτιμους βαθμούς στον «δικέφαλο» που πάει φουλ για... σεντόνι.

Η ήττα από τον Παναθηναϊκό μέσα στην Τούμπα και κυρίως τα όσα διαδραματίστηκαν, αλλά και ακολούθησαν, φαίνεται πως πείσμωσαν τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ. Οι παίκτες του «δικεφάλου», δείχνοντας ένα διαφορετικό και πολύ καλύτερο πρόσωπο, κατάφεραν να επικρατήσουν με 2-0 της Λάρισας στο Αλκαζάρ και να αυξήσουν τις ελπίδες τους για το όνειρο της εξόδου στο Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «ασπρόμαυροι» με τη νίκη αυτή, έφτασαν τον Παναθηναϊκό στην κορυφή της βαθμολογίας των πλέι οφ με 6 βαθμούς, όμως το κυριότερο απέναντι σε μία πολύ καλή Λάρισα, ήταν πως έδειξαν αντίδραση μεγάλης ομάδας, έτοιμης για διακρίσεις όπως αυτές που οραματίζεται ο Θοδωρής Ζαγοράκης.

Έφτανε ο Μπακαγιόκο

Στο πρώτο μέρος το θέαμα που παρουσίασαν και οι δύο ομάδες ήταν πολύ καλό, καθώς παρότι το κίνητρο που δεν είναι άλλο από την πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ, ήταν πολύ μεγάλο, κανένας δεν θυσίασε το θέαμα, σε αντίθεση με την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ. Η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω, με τις ευκαιρίες να χάνονται εκατέρωθεν. Ο ΠΑΟΚ φάνηκε πιο τυχερός ή πιο ικανός αν προτιμάτε, καθώς με εντυπωσιακή κεφαλιά ψαράκι του Μπακαγιόκο κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ. Η Λάρισα από την άλλη διαμαρτύρεται για την φάση του 2ου μόλις λεπτού, όταν ο Γιαννακόπουλος έπεσε στο έδαφος υπό την πίεση του Ίβιτς, με τον Κωνσταντινέα να μην σφυρίζει τίποτα.

Καλό ξεκίνημα, χάλια συνέχεια, καθόλου άσχημο το τέλος

Στο δεύτερο μέρος το ξεκίνημα του αγώνα ήταν το ίδιο καλό με το πρώτο, με την Λάρισα και πάλι να μπαίνει πιο δυνατά, χωρίς ωστόσο να πετυχαίνει κάποιο γκολ. Στη συνέχεια και για ένα πολύ μεγάλο διάστημα, ο ρυθμός έπεσε κατακόρυφα, όμως στο τέλος ο ΠΑΟΚ με γκολ που πέτυχε ο Κονσεϊσάο έκανε το 2-0 και πήρε μία πολύτιμη νίκη, φτάνοντας στην πρώτη θέση των πλέι οφ τον Παναθηναϊκό με 6 βαθμούς.

Αλλαγή από τα αποδυτήρια...

Όσον αφορά τα σχήματα και των δύο ομάδων, τόσο ο Μαρίνος Ουζουνίδης, όσο και ο Φερνάντο Σάντος προτίμησαν το 4-4-2. Το άσχημο για τους γηπεδούχους, ήταν πως παρότι αρχικά ήταν να ξεκινήσει, τελικά δεν κατάφερε να δώσει το παρών ο Στέφανος Κοτσόλης με τον Βράνιτς να ξεκινάει στην θέση του.

Πολλές οι ευκαιρίες

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Στο πρώτο μέρος όπως προαναφέραμε το θέαμα που παρουσίασαν και οι δύο ομάδες ήταν πολύ καλό. Οι παίκτες τόσο της Λάρισας, όσο κα του ΠΑΟΚ έπαιξαν χωρίς σκοπιμότητες με τις άμυνες να αντιμετωπίζουν προβλήματα από τους επιθετικούς των «βυσσινί» και των «ασπρόμαυρων». Η πρώτη φάση μάλιστα δημιουργήθηκε για τους γηπεδούχους μόλις στο 2', με τον Γιαννακόπουλο μετά από γύρισμα του Βέμπερ να πέφτει στην μεγάλη περιοχή, μετά από μαρκάρισμα του Ίβιτς και τον διαιτητή να διατάζει την συνέχεια του αγώνα. Σε αυτή την φάση οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι, με το ριπλέι όμως να μην διαφωτίζει και με τον καλύτερο τρόπο. Δύο λεπτά αργότερα ο Πάρα με δυνατό σουτ απείλησε τον Χαλκιά, που ωστόσο δεν χρειάστηκε να επέμβει, καθώς η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Γκολάρα που δεν πανηγύρισε...

Εκεί που η Λάρισα είχε μπει πολύ δυνατά και έδειχνε να πιέζει τον ΠΑΟΚ, η ομάδα που τελικά άνοιξε το σκορ ήταν ο «δικέφαλος». Δράστης ο πρώην «βυσσινί» Ιμπραΐμα Μπακαγιόκο, ο οποίος στο 9' με καρφωτή κεφαλιά μετά από σέντρα του Κονσεϊσάο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βράνιτς. Ο Ιβοριανός μάλιστα δείχνοντας πως δεν ξέχασε την περιόδο που αγωνίστηκε στην Λάρισα, όπου και κατέκτησε και ένα Κύπελλο, δεν πανηγύρισε το τέρμα που πέτυχε.

Από εκείνο το σημείο ο ρυθμός κάπως έπεσε μέχρι και το 17' όταν και πάλι οι φιλοξενούμενοι απείλησαν την εστία των γηπεδούχων. Συγκεκριμένα ο Κονσεϊσάο για ακόμα μία φορά έβγαλε σέντρα-φαρμάκι με τον Μουσλίμοβιτς να πιάνει την κεφαλιά, στέλνοντας όμως την μπάλα δίπλα του ανήμπορου να αντιδράσει Βράνιτς. Η νέα ευκαιρία του ΠΑΟΚ αφύπνισε τους παίκτες της Λάρισας, που με τους Σαρμιέντο και Ζουράφσκι στο 25', 29' και 30' αντίστοιχα έφτασαν με αξιώσεις στην εστία του Χαλκιά, χωρίς να καταφέρουν να ισοφαρίσουν.

Ένταση στον αγωνιστικό χώρο

Τέσσερα λεπτά αργότερα από την φάση του Μουσλίμοβιτς τα αίματα άναψαν στον αγωνιστικό χώρο. Συγκεκριμένα ο Βόσνιος επιθετικός φάνηκε να έπεσε μόνος του σε μαρκάρισμα που δεν του έκανε ο Κώτσιος, με τον αμυντικό της Λάρισας να ζητάει τον λόγο από τον αντίπαλό του, όμως η ένταση πήρε γρήγορα τέλος. Η τελευταία φάση πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια ανήκε στους φιλοξενούμενους, με τον Κονσεϊσάο σε ρόλο εκτελεστή αυτή την φορά να στέλνει την μπάλα λίγο άουτ με φαλτσαριστό σουτ.

Μπήκε δυνατά αλλά κόλλησε

Στην επανάληψη όπως και στο ξεκίνημα του πρώτου μέρους η Λάρισα μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και 51' με τον Φωτάκη απείλησε την εστία του Χαλκιά, όμως το σουτ του πέρασε ελάχιστα άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα ο Μουσλίμοβιτς ανάγκασε τον Βράνιτς να διώξει με υπερένταση.

Έπεσε το... ρεύμα

Από εκείνο το σημείο και έως το 80' ήταν σαν να έπεσε το ρεύμα στο Αλκαζάρ, καθώς καμία από τις δύο ομάδες δεν δημιούργησε την παραμικρή φάση. Δέκα λεπτά πριν την λήξη της αναμέτρησης ο Κυριάκος με σουτ προσπάθησε να ισοφαρίσει στέλνοντας από καλή θέση την μπάλα άουτ.

Το τέλειωσε ο Κονσεϊσάο

Στο επόμενο λεπτό (81') ο Κονσεϊσάο με ψύχραιμο πλασέ μετά από πάσα του Μουσλίμοβιτς διαμόρφωσε το τελικό 0-2, βοηθώντας τα μέγιστα την ομάδα του να πάρει μια πολύ σημαντική λύση. Ο ΠΑΟΚ μάλιστα στις καθυστερήσεις θα μπορούσε να κάνει και το 0-3, όμως και πάλι ο Βράνιτς νίκησε τον Μουσλίμοβιτς σε τετ α τετ. Το τέλος βρήκε τους φιλοξενούμενους να πανηγυρίζουν μία σπουδαία νίκη, που τους δίνει πολλές ελπίδες για έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς έφτασαν στους έξι βαθμούς τον Παναθηναϊκό στην βαθμολογία των πλέι οφ.

ΛΑΡΙΣΑ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βράνιτς, Βέμπερ (62' Ίλιτς), Κατσιαρός, Νταμπίζας, Κώτσιος, Σαρμιέντο, Φωτάκης (73' Τσίγκας), Γιαννακόπουλος, Μετίν (67' Κυριάκος), Ζουράφσκι, Πάρα.


ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Λίνο, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Βερόν, Ίβιτς, Σορλέν (90'+2' Μπαλάφας), Κονσεϊσάο (87' Λάκης), Μπακαγιόκο (67' Βιεϊρίνια), Μουσλίμοβιτς.

ΚΑΙ Η RENAULT ΘΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ F1

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ

Μετά την Ferrari και οι υπεύθυνοι της Renault δήλωσαν οτι θα αποχωρήσουν απο το πρωτάθλημα του 2010,εαν δεν αλλάξουν οι κανόνες.
«Εάν οι αποφάσεις που πάρθηκαν από το παγκόσμιο Συμβούλιο(FIA) την 29 Απριλίου 2009 δεν αναθεωρηθούν, δεν... έχουμε άλλη επιλογή απο το να αποσυρθούμε από το παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 FIA στο τέλος του 2009.» δήλωσε το "αφεντικό" της Renault,Flavio Briatore.

ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΔΕΙ!


Καλά αυτό δεν το έχουμε ξαναδεί. Δύο μαθητές τσακώνονται και ο καθηγητής του προειδοποιεί. Για την ακρίβεια παίζουν αλλά ο καθηγητής πάλι τους κάνει παρατήρηση...

Ε, δείτε την εξέλιξη

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO





ΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΠΕΤΑΞΑΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΟΠΑΔΟ ΠΟΥ ΠΕΤΑΞΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ!


"Εντυπωσιακό! Στην Ελλάδα δεν έχει γίνει ποτέ και δυστυχώς, πιθανότατα, δεν θα γίνει ούτε στο μέλλον:
Τελικός κυπέλλου Ισπανίας στο ποδόσφαιρο, το βράδυ της Τετάρτης. Η Μπαρτσελόνα αντιμετωπίζει την Ατλέτικ Μπιλμπάο. Η Μπάρτσα σημειώνει και τρίτο τέρμα και προηγείται 3-1. Λίγα λεπτά αργότερα ο ποδοσφαιριστής των Καταλανών, Ντάνι Αλβες δέχεται αντικείμενο στο κεφάλι από οπαδό της Βασικής ομάδας. Προς έκπληξη (μόνο δική μας επειδή δεν το έχουμε συνηθίσει), 25.000 φίλοι της Μπιλμπάο γυρνούν προς το...


μέρος του οπαδού της αγαπημένης τους ομάδας και αρχίζουν να του φωνάζουν "ΕΞΩ - ΕΞΩ , ΕΙΣΑΙ ΝΤΡΟΠΗ". Μέσα σε λίγα λεπτά οι αστυνομικοί έβγαζαν σηκωτό από τις εξέδρες τον ένοχο, ο οποίος συνελήφθη και θα κάνει πολλά χρόνια να παρακολουθήσει από κοντά αγώνα της Μπιλμπάο.
Στην Ελλάδα, σε κάθε αγώνα, οι οπαδοί πετούν αντικείμενα στους ποδοσφαιριστές της αντίπαλης ομάδας. Όταν κάποιο από αυτά βρει τον παίκτη, κανείς δεν θα αποδοκιμάσει τον ένοχο, αντιθέτως θα ακολουθήσουν κι άλλοι το κακό παράδειγμα, ως ηλίθια θύματα της ψυχολογίας του όχλου. Ποτέ κανένας δεν έχει συλληφθεί επειδή εκτόξευσε αντικείμενο.
Ένα μικρό παράδειγμα του πόσο οπισθοδρομική και τριτοκοσμική είναι η κοινωνία μας και δεν φταίει σε τίποτα η χώρα μας, αλλά εμείς οι ίδιοι, οι άνθρωποί της..."

http://axion-esti.blogspot.com/2009/05/blog-post_14.html

ΞΥΠΝΗΣΕ ΚΑΙ ΕΙΔΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ ΕΝΑΝ ΛΗΣΤΗ

Εφιαλτικές ώρες έζησε ένας 58χρονος όταν ξύπνησε και είδε μπροστά του τον ληστή. Ήταν ξημερώματα όταν άγνωστος παραβίασε την πόρτα και κατάφερε να μπει στο σπίτι του μεσήλικα. Έψαξε για χρήματα αλλά δεν βρήκε αρκετά και αποφάσισε να πάει στο δωμάτιο που κοιμότανε το θύμα. Πλησίασε και άρχισε να ψάχνει στο...


παντελόνι όπου βρήκε 2500 ευρώ. Την ίδια ώρα ξύπνησε από τον θόρυβο το θύμα. Μέχρι να αντιδράσει ήταν πολύ αργά μιας και ο ληστής έγινε καπνός. Ο μεσήλικας άρχισε να τον κυνηγά αλλά δεν κατάφερε να τον πιάσει."Πραγματικά έχω σοκαριστεί και δεν θέλω να μιλήσω για αυτό το θέμα" είπε στο Εύβοια νιουζ το θύμα. Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία είναι πολύ κοντά στον εντοπισμό του δράστη.


www.evianews.com

ΈΛΛΗΝΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΟΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ

Η βουλγαρική αστυνομία συνέλαβε Έλληνα υπήκοο στο αεροδρόμιο της Σόφιας, όταν επιχείρησε να επιβιβαστεί σε αεροπλάνο για να ταξιδέψει στην Αθήνα, κουβαλώντας πέντε αεροβόλα όπλα και περισσότερες από 550 σφαίρες...


Το όνομα του συλληφθέντα δεν έχει γίνει γνωστό. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για άτομο ηλικίας 36 ετών. Η σύλληψή του έγινε όταν επιχείρησε να περάσει τον έλεγχο αποσκευών, έχοντας δηλώσει ότι έχει μαζί του ένα αεροβόλο όπλο. Οι αρχές της Βουλγαρίας όμως προχώρησαν σε επισταμένο έλεγχο των αποσκευών του και σε ειδική κρύπτη ανακάλυψαν τα πέντε συνολικά όπλα και τις σφαίρες. Ο Έλληνας υπήκοος δε διέθετε τις απαραίτητες άδειες για τα όπλα με αποτέλεσμα να ακολουθήσει η σύλληψή του. Θα κρατηθεί για να ανακριθεί 72 ώρες πριν προσαχθεί στο δικαστήριο.

Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΊΒΙΤΣ


Με ένταση ξεκίνησε η σημερινή μέρα για την αποστολή του ΠΑΟΚ και συγκεκριμένα για τον Βλάνταν Ίβιτς. Ο μέσος του «δικεφάλου» είχε φραστικό επεισόδιο με οπαδό της Λάρισας περιμετρικά του ξενοδοχείου όπου διαμένουν οι Θεσσαλονικείς για το παιχνίδι με την ΑΕΛ. Λίγο έλειψε, μάλιστα, να γίνει σύρραξη καθώς μαζεύτηκαν και άλλοι φίλοι των «βυσσινί» από τις κοντινές καφετέριες...
Κατά τις 11:00 οι παίκτες του ΠΑΟΚ βγήκαν περιμετρικά του ξενοδοχείου για να κάνουν μια βόλτα αλλά μόλις ένας οπαδός της ΑΕΛ αντίκρισε τον Ίβιτς τον εξύβρισε. Ο συγκεκριμένος άντρας είναι 32 ετών στρατιωτικός και την ώρα που συνάντησε την αποστολή του συλλόγου της Θεσσαλονίκης ήταν πάνω σε ποδήλατο. Ο Σέρβος άσος του ΠΑΟΚ απάντησε στις βρισιές του οπαδού των «βυσσινί» και τα «αίματα άναψαν».

Οι βρισιές ακούστηκαν μέχρι τις κοντινές καφετέριες με αποτέλεσμα να μαζευτούν και άλλοι φίλοι της Λάρισας αλλά αποφεύχθηκαν τα χειρότερα χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση των ψυχραιμότερων.


http://www.gazzetta.gr/content/view/33766/2/

ΔΕΝ ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΣΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΝΑ ΕΙΣΑΧΘΕΙ ΣΤΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ


Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε δικηγόρος του Πειραιά και ζητάει να ακυρωθεί η από 19.3.2009 απόφαση της διεύθυνσης Στρατιωτικής Δικαιοσύνης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που δεν του επέτρεψε να συμμετάσχει στο διαγωνισμό για την πλήρωση κενών θέσεων προέδρων στο δικαστικό σώμα των Ενόπλων Δυνάμεων...

Όπως αναφέρει ο δικηγόρος είναι Έλληνας πολίτης γεννηθείς στο Δήμο Νίκαιας, έχει εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις στον ελληνικό Στρατό και είναι εγγεγραμμένος στο Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά.

Στο διαγωνισμό δεν του επέτρεψαν να συμμετάσχει, καθώς εκείνος έχει μεν ελληνική ιθαγένεια, αλλά και οι δύο γονείς του δεν είναι Έλληνες το γένος αλλά Πακιστανοί.

Στην αίτησή του ο δικηγόρος υποστηρίζει ότι η άρνηση συμμετοχής του στον σχετικό διαγωνισμό είναι αντίθετη στη διεθνή σύμβαση για την κατάργηση κάθε μορφής φυλετικών διακρίσεων, το διεθνές σύμφωνο για τα οικονομικά, πολιτικά και μορφωτικά δικαιώματα και την ευρωπαϊκή νομοθεσία για την καταπολέμηση των διακρίσεων λόγω φυλετικής ή εθνοτικής καταγωγής. Επίσης, η άρνηση είναι αντίθετη στη συνταγματική αρχή της ισότητας και στην αρχή της ίσης μεταχείρισης στην απασχόληση, ενώ δεν έχει επαρκή και αναλυτική αιτιολογία.

"ΑΡΩΜΑ" ΑΠΟ ΝΒΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


"Ο Ολυμπιακός έφερε... άρωμα ΝΒΑ στην Ελλάδα με τον ερχομό του Τζος Τσίλντρες και τον ντόρο που ακολούθησε αυτή τη μεταγραφή. Φέτος ήρθε η στιγμή να πάρει...
άρωμα ΝΒΑ, αφού τον Οκτώβριο θα πάει στη "Μέκκα" του μπάσκετ για να αντιμετωπίσει ομάδες από τον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ, στο πλαίσιο του ανοίγματος που κάνει το αμερικανικό επαγγελματικό μπάσκετ στην Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός είναι μια από τις τρεις ομάδες που έχουν επιλεγεί για να περάσουν στην άλλη άκρη του Ατλαντικού...

Οι άλλες δύο ομάδες που θα πάνε στην Αμερική είναι η Μακάμπι Τελ Αβίβ και η Παρτιζάν Βελιγραδίου. Κάθε μία ομάδα θα δώσει δύο αγώνες, με το πρόγραμμα να είναι ήδη γνωστό.

Έτσι, λοιπόν, η Παρτιζάν θα παίξει στις 3 Οκτωβρίου κόντρα στο Ντένβερ και στις 06/10 απέναντι στο Φοίνιξ. Ο Ολυμπιακός θα πάρει τη σκυτάλη και στις 09/10 θα αντιμετωπίσει τον Σαν Αντόνιο. Τρεις μέρες μετά, στις 12/10 θα συναντήσει το Κλίβελαντ. Η Μακάμπι θα κλείσει τον κύκλο των φιλικών αγώνων, συναντώντας τη Νέα Υόρκη (18/10) και τους Κλίπερς (20/10).

Η Ευρωλίγκα συναντά το ΝΒΑ και οι "ερυθρόλευκοι" θα είναι μέρος του παιχνιδιού. Η πρόσκληση δεν είναι απλά τιμητική, όπως και η εμπειρία για τους "ερυθρόλευκους", που θα ζήσουν στην Αμερική (και όχι στη γαλλική πόλη Λιμόζ, όπως είχαν ζήσει οι προκάτοχοί τους, στο πλαίσιο του τουρνουά Μακ Ντόναλντς) πραγματικές συνθήκες αγώνα ΝΒΑ.

Μπορεί να μην έχει να κάνει σχέση με διοργάνωση και να μην υπάρχει τρόπαιο, αλλά η ίδια η συμμετοχή είναι το τρόπαιο. Είναι τιμητικό για την Ελλάδα να επιλέγεται (έχει γίνει παλιότερα και με τον Παναθηναϊκό) να πάρει μέρος σε αυτούς τους αγώνες, είναι άλλη μια απόδειξη ότι το ελληνικό μπάσκετ παραμένει στον αφρό. Κι είναι -το κυριότερο- άλλος ένας λόγος για να κοιτάξουμε όλοι μαζί, καθένας από το πόστο του, να βελτιώσουμε το πρωτάθλημά μας, να το θωρακίσουμε, να το κάνουμε πιο ανταγωνιστικό."


http://www.basketblog.gr



ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΞΥΠΝΗΣΑΝΕ...

ΓΕΛΑΓΕ Η ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΣΠΑΘΑΡΗ;



"Το Alter την έκαψε. Δεν σταμάτησε να ζουμάρει επάνω της όταν χασκογελούσε στην κηδεία του Ευγένιου Σπαθάρη. Πήγε για ψήφους δίπλα στο φέρετρο... η Άννα Διαμαντοπούλου της Μπίλντερμπεργκ."

http://zorro-gr.blogspot.com/2009/05/blog-post_6754.html


ΝΤΡΟΠΗ ΑΥΤΟ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΜΟΝΑΧΑ ΝΤΡΟΠΗ.

ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΟ ΠΕΡΑΣΜΑ!


Η αποστολή του στη Θεσσαλονίκη ήταν ούτως ή άλλως δύσκολη. Η απουσία του Δημήτρη Διαμαντίδη αύξησε το βαθμό δυσκολίας ακόμη λίγο, αλλά ο Παναθηναϊκός είχε και τις λύσεις και τον τσαμπουκά να «αποδράσει» από το «Αλεξάνδρειο» με 53-66 και να ψάχνει, πλέον, μία νίκη για να προκριθεί στους Τελικούς της Α1. Γιασικεβίτσιους... (14π.), Σπανούλης (12π.) και Μπατίστ (10π.) οι πρώτοι σκόρερ των «πράσινων», δεν αρκούσε ένας Κίκι Κλαρκ (21π.) για τους «κιτρινόμαυρους». Δεν χάνει ούτε με... αίτηση από τον Αντρέα Ματσόν ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, στο 12-0 ο «Ζοτς»!

Το παιχνίδι ήταν δυνατό (ή κακό, διαλέγετε και παίρνετε) από τα πρώτα λεπτά, με τους διαιτητές να δίνουν ένα στα τρία από τα φάουλ που γίνονταν και τις δύο ομάδες να μη μπορούν εύκολα να βρουν ρυθμό. Ο Άρης επιχείρησε στην αρχή να παίξει περισσότερο κοντά στο καλάθι, με τον Άντριου Μπετς να κερδίζει τις μάχες από τον Μάικ Μπατίστ, ωστόσο, γρήγορα άλλαξε ρότα μόλις ο Κίκι Κλαρκ άρχισε να βρίσκει στόχο από τα 6.25μ. (9-7 στο 5'06'' με το πρώτο εύστοχο τρίποντο του Αμερικανού γκαρντ).

Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός έψαχνε με ποικίλους τρόπους να φτάσει μέχρι το καλάθι, αλλά τα πολλά λάθη (5λ. μέχρι το 7') και η σκληρή άμυνα των «κιτρινόμαυρων» δεν τον άφηναν να κάνει το παιχνίδι του (9-11 στο 6'29'', 12-14 στο 8'12'', 14-14 στο 10').

Αυτός που έδωσε άλλο τόνο στην αναμέτρηση ήταν ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Ο Λιθουανός γκαρντ είχε «ζεστό» χέρι και, φτάνοντας μέσα σε τέσσερα λεπτά στην δεύτερη περίοδο τους 7 πόντους, βοήθησε τους «πράσινους» να ανέβουν μια «ταχύτητα» (19-21 στο 14'), πριν έρθουν ο Πέκοβιτς με τον Σπανούλη για να «τρέξουν» από κοινού ένα σερί 0-10 και να στείλουν τη διαφορά στο 16'24'' να «αγγίξει τους 10 πόντους, 19-28!

Λίγο αργότερα ο Αντώνης Φώτσης, που έδινε λύσεις σε άμυνα κι επίθεση, «έγραψε» με έμμεσο τρίποντο το 21-31 στο 16'49'', ο Άρης, που τα είχε βρει «σκούρα» απέναντι σε «ζώνη», με συνεχόμενες βολές μείωσε σε 24-31 στο 17'26'', αλλά ένα... τρελό τρίποντο στον αιφνιδιασμό από τον Ντρου Νίκολας άνοιξε και πάλι την «ψαλίδα» στο +10 (24-34 στο 18'36''), διαφορά με την οποία ολοκληρώθηκε το ημίχρονο (26-36).

Ο Άρης φαινόταν να έχει διάθεση να «γυρίσει» το παιχνίδι, ωστόσο, δεν ήταν ούτε στο ελάχιστο όσο εύστοχος το Σάββατο στο ΟΑΚΑ, έχοντας μόλις 6/20 δίποντα και 3/11 τρίποντα στα πρώτα 20 λεπτά.

Στην τρίτη περίοδο ο Μπρέισι Ράιτ κατάφερε επιτέλους να βρει στόχο (είχε 0/5 σουτ στο ημίχ.) και μαζί με τον Κλαρκ, που ήταν ο μόνος που μπορούσε να βρει το δρόμο μέχρι το αντίπαλο καλάθι, έδωσαν στους γηπεδούχους τη δυνατότητα να πλησιάσουν στο 23'07'' σε 36-41. Το τρίποντο του Ντούσαν Κέτσμαν αμέσως μετά ξεμπλόκαρε τον Παναθηναϊκό (36-44 στο 23'32''), αλλά αυτό δεν πτόησε τους δύο Αμερικανούς του Άρη, που συνέχισαν να απειλούν με ολική επαναφορά (46-48 στο 27'27'' με 21π. από τον Κλαρκ).

Ο Γιασικεβίτσιους έκανε με τρίποντο το 46-51 στο 28'53'', δίνοντας «πνοή» στον Παναθηναϊκό και «σκοτώνοντας» παράλληλα τον ενθουσιασμό των παικτών του Αντρέα Ματσόν, και τελικά το δεκάλεπτο «έκλεισε» με τους Πρωταθλητές Ευρώπης να προηγούνται με 46-55, χάρη στις ώριμες επιλογές τους στην επίθεση, που πήραν γρήγορα τη θέση από τις βεβιασμένες που είχαν προηγηθεί το διάστημα που ο Άρης πίεζε.

Με τον Σπένσερ Νέλσον να βρίσκεται στενά μαρκαρισμένος καθόλη τη διάρκεια, Κλαρκ και Ράιτ παρέμειναν κύριοι εκφραστές των επιθέσων των «κιτρινόμαυρων». Με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, όμως, να βάζει διαρκώς «φρέσκους» παίκτες στο μαρκάρισμά τους το έργο τους ήταν ιδιαιτέρως δύσκολο κι ανεπιτυχές.

Βέβαια, αμφότερες οι ομάδες δεν είχαν το εύκολο καλάθι στα τελευταία λεπτά, αλλά αυτό λίγο «έκαιγε» τον Παναθηναϊκό, που δεν είχε πρόβλημα να συντηρεί τη διαφορά κοντά σε διψήφια νούμερα μέχρι το τέλος (48-59 στο 35'45'', 51-61 στο 37'35''), ως το τελικό 53-66.

Επόμενη και ίσως τελευταία αναμέτρηση των δύο το Σάββατο (ΟΑΚΑ, 6μ.μ., ΑΝΤ1)...

Τα δεκάλεπτα: 14-14, 26-36, 46-55, 53-66

Άρης (Ματσόν): Κλαρκ 21 (5/7δίπ., 3/8τρίπ., 2/2β., 3λ.), Ράιτ 12 (3/8δίπ., 1/4τρίπ., 3/4β., 3λ.), Τσαλδάρης 6 (0/5τρίπ.), Μπετς 5 (5ρ.), Νέλσον 7 (1τρίπ., 5ρ.), Αργυρόπουλος, Ηλιάδης, Γκαβέλ, Αγαδάκος, Μπάρλος 2 (7ρ., 3κλ.)

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Γιασικεβίτσιους 14 (3/5δίπ., 2/4τρίπ., 2/2β., 3λ.), Κέτσμαν 3 (1), Σπανούλης 12 (4/8δίπ., 1/1τρίπ., 1/2β., 4ασ.), Περπέρογλου 2, Μπατίστ 10 (10ρ.), Φώτσης 7, Χατζηβρέττας, Νίκολας 7 (2/8δίπ., 1/3τρίπ., 4λ.), Τσαρτσαρής 3 (1), Πέκοβιτς 8

Η εξέλιξη της αναμέτρησης

40.00 Νίκη για τον Παναθηναϊκό, 53-66.
39.47 Ο Σπανούλης με τρίποντο θα κάνει το 53-66.
39.12 Ο Γιασικεβίτσιους με 2/2 βολές θα κάνει το 53-63.
37.54 Ο Τσαλδάρης με λέι απ θα μειώσει σε 53-61.
37.35 Ο Μπατίστ με κάρφωμα θα κάνει το 51-61.
36.44 Ο Ράιτ με 1/2 βολές θα μειώσει σε 51-59.
36.13 Ο Ράιτ από απόσταση θα μειώσει σε 50-59.
35.45 O Γιασικεβίτσιους από την κορυφή θα κάνει το 48-59.
33.31 O Nέλσον από κοντά θα μειώσει σε 48-57.
30.15 Ο Σπανούλης (9π.) με λέι απ θα κάνει το 46-57.
30.00 Τέλος τρίτου δεκαλέπτου, 46-55.
29.55 Ο Περπέρογλου με λέι απ θα κάνει το 46-55.
29.26 Ο Μπατίστ από κοντά θα κάνει το 46-53.
28.53 Ο Γιασικεβίτσιους με τρίποντο θα κάνει το 46-51.
28.35 Ο Ράιτ (9π.) θα κοπεί αντικανονικά και θα μειώσει σε 46-48.
27.27 Ο Ράιτ με 2/2 βολές θα μειώσει σε 44-48.
26.07 Ο Κλαρκ (21π.) με έμμεσο τρίποντο θα μειώσει σε 42-48.
25.50 Ο Νίκολας με κάρφωμα θα κάνει το 39-48.
25.01 Ο Κλαρκ με έμμεσο τρίποντο θα μειώσει σε 39-46.
24.12 Ο Σπανούλης με λέι απ θα κάνει το 36-46.
23.32 Ο Κέτσμαν με τρίποντο θα κάνει το 36-44.
23.07 Ο Ράιτ με τρίποντο θα μειώσει σε 36-41.
22.18 Ο Πέκοβιτς με 2/2 βολές θα μειώσει σε 33-41.
21.58 Ο Νέλσον από κοντά θα μειώσει σε 33-40.
21.38 Ο Νίκολας από απόσταση θα κάνει το 31-40.
21.14 Ο Κλαρκ (15π.) με τρίποντο θα μειώσει σε 31-38.
20.36 Ο Ράιτ από απόσταση θα μειώσει σε 28-38.
20.15 O Πέκοβιτς (7π.) από μέση απόσταση θα κάνει το 26-38.
20.00 Τέλος πρώτου ημιχρόνου, 26-36.
19.56 Ο Σπανούλης με... ζογκλερικό λέι απ θα κάνει το 26-36.
18.54 Ο Μπετς με 2/2 βολές θα μειώσει σε 26-34.
18.36 Ο Νίκολας με τρίποντο θα κάνει το 24-34.
17.26 Ο Τσαλδάρης με 2/2 βολές θα μειώσει σε 24-31.
17.08 Ο Μπετς με 1/2 βολές θα μειώσει σε 22-31.
16.49 Ο Φώτσης με έμμεσο τρίποντο θα κάνει το 21-31.
16.35 Ο Κλαρκ από απόσταση θα μειώσει σε 21-28.
16.24 Ο Σπανούλης με λέι απ θα κάνει το 19-28.
15.39 Ο Πέκοβιτς με λέι απ θα κάνει το 19-26.
14.56 Ο Πέκοβιτς με έμμεσο τρίποντο θα κάνει το 19-24.
13.53 Ο Γιασικεβίτσιους (7π.) με τρίποντο θα κάνει το 19-21.
13.27 Ο Κλαρκ με λέι απ θα κάνει το 19-18.
13.12 Ο Γιασικεβίτσιους από κοντά θα κάνει το 17-18.
12.50 Ο Νέλσον με τρίποντο θα κάνει το 17-16.
10.32 Ο Γιασικεβίτσιους από μέση απόσταση θα κάνει το 14-16.
10.00 Τέλος πρώτου δεκαλέπτου, 14-14.
08.29 Ο Κλαρκ (8π.) με λέι απ θα κάνει το 14-14.
08.12 Ο Σπανούλης με 1/2 βολές θα κάνει το 12-14.
07.38 Ο Φώτσης με λέι απ θα κάνει το 12-13.
07.21 Ο Κλαρκ με τρίποντο θα κάνει το 12-11.
06.29 Ο Φώτσης από κοντά θα κάνει το 9-11.
05.25 Ο Μπατίστ με 2/2 βολές θα κάνει το 9-9.
05.06 Ο Κλαρκ με τρίποντο θα κάνει το 9-7.
03.37 Ο Μπατίστ από κοντά θα κάνει το 6-7.
03.26 Ο Τσαλδάρης από την κορυφή θα κάνει το 6-5.
02.13 Ο Μπάρλος από κοντά θα μειώσει σε 4-5.
01.44 Ο Τσαρτσαρής με τρίποντο θα κάνει το 2-5.
01.10 Ο Μπετς με λέι απ θα κάνει το 2-2.
00.27 Ο Μπατίστ από μέση απόσταση θα κάνει το 0-2.
00.00 Τζάμπολ στην αναμέτρηση. Πρώτη επίθεση για τον Παναθηναϊκό.

Αρχικές πεντάδες
Άρης: Κλαρκ, Τσαλδάρης, Μπάρλος, Νέλσον, Μπετς
Παναθηναϊκός: Σπανούλης, Νίκολας, Περπέρογλου, Τσαρτσαρής, Μπατίστ

Γήπεδο: «Αλεξάνδρειο»
Διαιτητές: Πιτσίλκας, Κορομηλάς, Αφεντουλίδης

Μικρά-μικρά από το «Αλεξάνδρειο»

-Στις 4.02μ.μ. οι δύο ομάδες πήραν θέση για το τζάμπολ, ωστόσο, τα χαρτάκια που πέταξαν στο παρκέ οι φίλοι του Άρη, δημιουργώντας ένα ξεχωριστό θέαμα, προκάλεσαν την ολιγόλεπτη καθυστέρησή του (έγινε στις 4.08μ.μ.).

-Στις 3.58μ.μ. έγινε η παρουσίαση του Παναθηναϊκού μέσα σε χλιαρές αποδοκιμασίες. Ακολούθησε αυτή του Άρη μέσα σε αποθέωση.

-Η Bulldogs' Band του συνδέσμου «Super 3» έχει αναλάβει να δώσει ξεχωριστό τόνο στο «Αλεξάνδρειο», με τους ήχους από τα τύμπανα να δίνουν το ρυθμό στην εξέδρα των γηπεδούχων.

-Στις 3.47 έκανε την εμφάνισή του ο προπονητής του Άρη, Αντρέα Ματσόν, ο οποίος χειροκροτήθηκε από περίπου 5.000 φίλους της ομάδος, που φρόντισαν να «κρύψουν» νωρίς τα άδεια καθίσματα, που υπήρχαν λίγη ώρα νωρίτερα.

-Μεταξύ των θεατών βρίσκεται κι ο Θανάσης Αθανασιάδης, επικεφαλής του δευτέρου ψηφοδελτίου στις προσεχείς εκλογές της Κυριακής στη Λέσχη Φίλων Άρη για την ανάδειξη διοίκησης της ΠΑΕ.

-Σχεδόν μισή ώρα πριν από το τζάμπολ και στις εξέδρες ο κόσμος δεν ξεπερνά τους 2.500. Μερίδιο στην σχετικά μικρή για την ώρα προσέλευση του κόσμου φέρει και η ώρα διεξαγωγής της αναμέτρησης, μιας και η αγορά στη Θεσσαλονίκη κλείνει στις 5 το απόγευμα.

-Στις 3.31μ.μ. έκανε την εμφάνισή του στο παρκέ ο Άρης για το καθιερωμένο ζέσταμα. Ελάχιστα λεπτά νωρίτερα είχε βγει από τα αποδυτήρια ο Παναθηναϊκός.

-Οι ενοχλήσεις στους κοιλιακούς έχουν κρατήσει εκτός μάχης τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Τη θέση του στην 12άδα έχει πάρει ο Δημήτρης Βεργίνης.

-Χωρίς προβλήματα έκανε την άφιξή της στο «Αλεξάνδρειο» η αποστολή του Παναθηναϊκού.

-Mε τον Νίκολα Πέκοβιτς να μετρά 19 πόντους και τους Διαμαντίδη και Τσαρτσαρή να έχουν από 12, ο Παναθηναϊκός είχε επικρατήσει το Σάββατο στο ΟΑΚΑ με 84-80, κάνοντας το 1-0 απέναντι στον Άρη για τη δεύτερη φάση των playoffs της Α1. Για τους «κιτρινόμαυρους» ο Σπένσερ Νέλσον είχε 23 πόντους κι ο Κίκι Κλαρκ 22.
Απόστολος Παγώνης

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΤΖΟΡΝΤΙ (ΜΕΡΟΣ 10)

Έχουν γραφτεί και ακουστεί πολλά για το περιβόητο σχέδιο του εκτελεστικού διευθυντή της Ευρωλίγκα, Τζόρντι Μπερτομέου, σχετικά με τη νέα μορφή που θα έχει η διοργάνωση από την επόμενη σεζόν. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ με επιστολή του προς τον Μπερτομέου, εξέφρασε την αντίθεσή του στις προτεινόμενες αλλαγές, όσον αφορά τη συμμετοχή των ελληνικών ομάδων. Οι ενστάσεις σχετικά με τα σχέδια του Ισπανού παράγοντα είναι αρκετές και προέρχονται από διάφορες πλευρές. Αυτό όμως δεν εμπόδισε τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Ευρωλίγκα να δώσει το "πράσινο φως" για την υλοποίηση του σχεδίου, σε ψηφοφορία που έγινε στη Ρώμη το περασμένο Φεβρουάριο. Ας δούμε λοιπόν, σε αυτό το πρώτο μέρος του άρθρου, τι ακριβώς προβλέπει το συγκεκριμένο σχέδιο.

Οι ομάδες της Ευρωλίγκα παραμένουν ως έχουν στον αριθμό, δηλαδή 24. Από αυτές, οι 13 θα έχουν κλειστά συμβόλαια, πιθανότατα αορίστου διαρκείας. Τα συμβόλαια αυτά θα "σπάνε" μόνο σε περίπτωση που συντρέχουν σοβαροί λόγοι (οικονομικά προβλήματα κλπ). Για τα συμβόλαια αυτά, υπάρχει ένας σημαντικός όρος, καθώς το 2013 όποια ομάδα δε διαθέτει γήπεδο χωρητικότητας 10.000 θεατών, χάνει αυτόματα το δικαίωμα μόνιμης εκπροσώπησης. Αρκετές ομάδες έχουν θορυβηθεί από το συγκεκριμένο όρο, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τη Μπαρτσελόνα, η οποία προγραμματίζει ήδη την κατασκευή νέου γηπέδου. Τα συγκεκριμένα συμβόλαια θα δοθούν βάσει της πορείας των ομάδων στη διοργάνωση από τη σεζόν 2001-02, από την παρουσία των φιλάθλων τους στα εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας και τα τηλεοπτικά τους συμβόλαια. Έτσι οι ομάδες που κερδίζουν κλειστό συμβόλαιο σύμφωνα με τα παραπάνω κριτήρια είναι οι: Μπαρτσελόνα, Ταού, Ρεάλ, Μάλαγα (Ισπανία), Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός (Ελλάδα), Σιένα, Ρόμα ή Βίρτους Μπολόνια (Ιταλία), Εφές Πίλσεν, Ούλκερ (Τουρκία), Ζαλγκίρις (Λιθουανία), Μακάμπι (Ισραήλ), ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία).


Οι υπόλοιπες θέσεις θα καλύπτονται από ετήσια συμβόλαια. Το ένα εξ αυτών θα πηγαίνει στο νικητή του Eurocup. Θα ισχύει δηλαδή ότι ίσχυε τόσα χρόνια, με το νικητή του Eurocup να παίρνει απευθείας την πρόκριση για τους ομίλους της Ευρωλίγκα. Οι υπόλοιπες 10 θέσεις θα καλύπτονται από 8 ομάδες που θα παίρνουν απευθείας την πρόκριση για τους ομίλους και από 2 οι οποίες θα προέρχονται από προκριματικά. Στα προκριματικά θα συμμετέχουν συνολικά 8 ομάδες και αυτές που θα αποκλείονται, θα συνεχίζουν στο Eurocup. Έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα προκύπτουν αυτές οι 16 ομάδες, οι 8 δηλαδή των προκριματικών και οι 8 που θα μπαίνουν απευθείας στους ομίλους.
Η Ευρωλίγκα έχει καταρτίσει έναν πίνακα, από τον οποίο θα προκύπτουν κάθε χρόνο οι παραπάνω ομάδες. Όταν ολοκληρώνονται όλα τα πρωταθλήματα, η Ευρωλίγκα θα βλέπει τις τελικές κατατάξεις και θα συμπληρώνει τις ομάδες.

ΧΩΡΑ



ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ



-ΦΙΝΑΛΙΣΤ -ΤΡΙΤΟΣ





Ισπανία



1



13 19





Ιταλία



2



14 20





Ελλάδα



3



15 21





Ρωσία



4



16






Γαλλία



5



17






Τουρκία



6



18






Λιθουανία



7



25






Σερβία



8



26






Κροατία



9



27






Σλοβενία



10











Γερμανία



11











Πολωνία



12











Βέλγιο



22











Λετονία



23











Ουκρανία



24











Ισραήλ



28











Τσεχία



29











Ολλανδία



30












Ας δούμε πρακτικά όμως πως λειτουργεί ο παραπάνω πίνακας. Αν το πρωτάθλημα στην Ισπανία το κατακτήσει μια ομάδα εκτός των τεσσάρων που έχουν κλειστό συμβόλαιο, π.χ. η Μπανταλόνα, τότε αυτή γίνεται αυτόματα η 14η ομάδα της Ευρωλίγκα. Αν όμως το πρωτάθλημα το πάρει μία εκ των Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Ταού ή Μάλαγα, τότε το δικαίωμα για τη 14η ομάδα περνάει στην Ιταλία. Έστω λοιπόν, ότι τον τίτλο στα πρωταθλήματα Ισπανίας, Ιταλίας, Ελλάδας και Ρωσίας τα κατακτά μια ομάδα από αυτές που έχουν κλειστό συμβόλαιο, τότε η 14η ομάδα θα είναι σίγουρα ο πρωταθλητής Γαλλίας. Ήδη πάντως, με την προϋπόθεση πως το σχέδιο θα ισχύσει από τη νέα χρονιά, οι Λιθουανοί έχουν χάσει το δικαίωμα εκπροσώπησής τους μέσα από το σχετικό πίνακα, καθώς οι Ζαλγκίρις και Λιέτουβος Ρίτας που συγκρούονται στους τελικούς του λιθουανικού πρωταθλήματος έχουν ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση στην ερχόμενη Ευρωλίγκα. Έτσι η Σερβία ανεβαίνει μία θέση στον παραπάνω πίνακα.

Τελειώνοντας, να υπενθυμίσω πως το σχέδιο προβλέπει για κάθε χώρα μάξιμουμ εκπροσώπηση 5 ομάδων, με προτεραιότητα στα εθνικά πρωταθλήματα έναντι του Eurocup. Τι σημαίνει αυτό; Αν, για παράδειγμα η Μπανταλόνα κερδίσει το Eurocup και η Βαλένθια εξασφαλίσει την έξοδο στην Ευρωλίγκα μέσω του πρωταθλήματος, τότε η Μπανταλόνα χάνει το δικαίωμα να παίξει στην Ευρωλίγκα, αφού οι Ισπανοί δε μπορούν να έχουν περισσότερες από 5 ομάδες. Το δικαίωμα αυτό, μεταβιβάζεται αυτόματα στον φιναλίστ του θεσμού. Επίσης, κάτι ακόμα που προβλέπει η πρόταση του Μπερτομέου, είναι η τελευταία ομάδα των προκριματικών να αγωνίζεται με wild card, επομένως να μπορεί να είναι ακόμα και ελληνική, εφόσον πληροί τις προϋποθέσεις. Για του χρόνου πάντως κάτι τέτοιο φαντάζει απίθανο, καθώς ο Ισπανός παράγοντας φημολογείται πως έχει υποσχεθεί στους Γάλλους και συγκεκριμένα στη Βιλερμπάν, το συγκεκριμένο προνόμιο.

Αναγνώστες

Πόσοι είδανε το blog;